Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Muž šplhal na budovu historické radnice pro vlajku, tvrdě narazil a rozplácl se na zemi

Na pořádné problémy si zadělal šestatřicetiletý muž, kterého napadlo, že si z plzeňské radnice vezme suvenýr v podobě vlajky. Kamera zachytila nejen to, jak leze po zdi, ale také jeho drtivý pád z několikametrové výšky. Dotyčný utrpěl zranění a poškodil i historickou budovu, která je navíc národní kulturní památkou.

Bylo krátce po půlnoci a zrovna v době, kdy se konaly v Plzni velkolepé Slavnosti svobody. Všude po městě bylo možné zahlédnout české, americké a belgické vlajky. To zřejmě zaujalo i trojici, která se procházela po náměstí.

„Dva muži a jedna žena působili nevinně, ale to jen do doby, než jeden z mužů začal doslova šplhat po zdi radnice,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie. Na záznamu je patrné, že ho jeho kamarád ještě natáčí na mobil.

„Dotyčný vylezl na okrasný květináč a následně se v několikametrové výšce zavěsil na upevňovací konstrukci zvonu, který je umístěn na historické budově. Ta jeho váhu ale nevydržela, ze zdi se vylomila a muž spadl dolů, přičemž převrátil a poškodil květináč pod ním,“ pokračuje Schliková.

Na místo už tou dobou mířila hlídka strážníků, která trojici zaslechla při veselém hovoru ve vedlejší ulici. Nikdo z trojlístku nezapíral a všichni potvrdili, co se před chvilkou stalo. „Vzhledem k pádu a možným vnitřním zraněním muže, byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a také státní policie, která si událost převzala z důvodu podezření ze spáchání trestného činu,“ uzavřela Schliková.

Na ozdobném květináči u vchodu do budovy plzeňského magistrátu se vandolové vyřádili i v minulosti. Naposledy loni. „Jednalo se tři mladíky a jednu slečnu ve věku 17, 19, 20 a 22 let. Na náměstí Republiky nejprve dvaadvacetiletý muž úmyslně převrátil květináč před budovou plzeňské radnice, který se následkem pádu rozbil. Potom se celá skupina vydala do Perlové ulice, kde tentýž muž zazvonil na zvonek služebny městské policie. Když mu stálá služba otevřela, začal ječet dovnitř vulgární nadávky,“ popsala Schliková tehdy řádění skupinky. Více jsme psali ZDE.

Není to také zdaleka poprvé, kdy policie řeší krádež vlajky. Například v únoru 2022 odcizil vandal vlajku České republiky ze stožáru pietního místa u pomníku Díky, Ameriko! v horní části Americké třídy v Plzni. Bezpečnostní kamera tehdy zachytila okamžik, jak jeden muž šplhá na stožár, ze kterého následně strhává vlajku, zatímco ho zpovzdálí pozorovalo několik kamarádů.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vandal, krádež vlajky, pokus o krádež, šplhal po radnici, poškodil radnici, kuriozni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž šplhal na budovu historické radnice pro vlajku, tvrdě narazil a rozplácl se na zemi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.