Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Kysané zelí obsahovalo nebezpečné ostré části, zjistili inspektoři

Do kategorie “nebezpečné potraviny“ zařadila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) konzervované kysané zelí, které zajistili inspektoři v plzeňské prodejně potravin. Podle nich obsahovalo balení nebezpečné a ostré části, které mohly představovat riziko pro spotřebitele.

„SZPI zjistila přítomnost zdřevnatělých a ostrých částí košťálu ve výrobku Freshona Kysané zelí s vínem pasterizované, šarže s označením: L451 BFA 2E D, datum minimální trvanlivosti: 31. 12. 2025. Naši inspektoři předmětnou potravinu odebrali v maloobchodní prodejně potravin Lidl, Studentská 1709/131, Plzeň,“ uvedla SZPI na svém webu Potraviny na pranýři.

Inspektoři zjistili, že výrobek obsahoval řezy košťálů a jejich zdřevnatělých a ostrých částí, které mohly představovat zdravotní riziko pro konzumenty.

Do kategorie "nebezpečné potraviny" spadají výrobky, u kterých inspekce zjistí porušení povinnosti dodržet požadavky na bezpečnost potravin. Může jít například o použití nedovoleného množství „éček“. Bezpečnost potravin může ohrožovat i přítomnost cizorodých předmětů v potravinách, jakými jsou třeba písek, skořápky, střípky skla a podobně.

Nevyhovující potraviny, obchody a restaurace zveřejňuje SZPI na webu Potraviny na pranýři. Tam mohou lidé podávat i podněty ke kontrole. Musí ovšem uvést název výrobku, kdy a kde byl koupen, číslo šarže nebo datum minimální trvanlivosti. K formuláři lze přiložit také fotografie.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky SZPI, inspekce, potravinářská inspekce, prodejna potravin, Lidl, ostré části, nebezpečné potraviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kysané zelí obsahovalo nebezpečné ostré části, zjistili inspektoři  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.