Počasí dnes26 °C, zítra28 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Bezdomovec si ustlal v popelnici, hazardéra lovili z odpadků policisté

Žlutý kontejner v sobě ukrýval více než jen prázdné PET lahve. O tom se přesvědčili plzeňští strážníci, které na nocležníka upozornil všímavý kolemjdoucí. Bezdomovec se zřejmě chtěl takto schovat před silným větrem, ale vůbec si neuvědomil, jak moc riskuje. Před lety například v Tachově zemřel mladý muž poté, co ho rozdrtil lis uvnitř popelářského vozu.

„Případem, který mohl skončit velmi špatně, nebýt včasného zásahu strážníků, a především všímavosti občana, se zabývala hlídka v Plzni na Slovanech. V jednom z kontejnerů na sběr plastů se usadil bezdomovec. Spáč si zřejmě vůbec přitom neuvědomil, k jaké tragédii může při svozu odpadu dojít. Strážníci nocležníka probudili, vyprovodili a rozloučili se s radou, že toto místo rozhodně není vhodné k přenocování,"uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová

V popelnici je lidské tělo!

Není to tak dávno, co jsme informovali o muži, který si zalezl do žlutého kontejneru na rohu ulic Anglické nábřeží a Šafaříkovy sady. Tímto manévrem pořádně vyděsil místní lidi, kteří šli vynést odpadky. Přivolaná hlídka na první pohled nic nespatřila až po pečlivějším zkoumání si všimla, že ze smetí čouhají tenistky.

„Poté co strážníci na kontejner zabušili, začaly se plastové odpady vlnit a na jejich povrchu se po chvíli objevil strážníkům dobře známý obličej. Devětatřicetiletého muže strážníci vyzvali, aby okamžitě kontejner opustil,“ uvedla tehdy mluvčí Městské policie Plzeň.

Muž může mluvit o obrovském štěstí, že neskončil v popelářském voze. Připomeňme si třeba případ z roku 2009, kdy v Tachově tragicky zemřel pětadvacetiletý bezdomovec. Když popeláři přišli na to, že ho do auta vyklopili spolu s papírovým odpadem, bylo již pozdě. „Došlo k rozdrcení těla muže hydraulikou nakladače," potvrdila tenkrát policie. Po vysypání kontejneru začne totiž jeho obsah drtit speciální lis uvnitř popelářského vozu.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky bezdomovec v popelnici, ustlal si v kontejneru, hazard se životem, popelářský vůz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec si ustlal v popelnici, hazardéra lovili z odpadků policisté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.