Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Stínový ministr zdravotnictví Kamal Farhan je kandidátem hnutí ANO na post hejtmana Plzeňského kraje

Stínový ministr opozičního hnutí ANO Kamal Farhan se stal lídrem kandidátky ANO v Plzeňském kraji pro podzimní krajské volby. O kandidátovi na post hejtmana rozhodli účastníci krajského sněmu, který schválil i celou krajskou kandidátku.

„Kamal Farhan je vzděláním lékař, aktuálně poslanec a také můj stranický kolega, který je expertem na zdravotnictví. Jsme dobří přátelé, takže za Kamala ručím. Je to ideální člověk, který by měl vést hejtmanství a za mě jednoznačně nejsilnější lídr ze všech kandidátek,“ informoval krajský šéf ANO a primátor Plzně Roman Zarzycký.

Jak sám uvedl Zarzycký, prioritou pro něho zůstává post primátora Plzně. Kandidátku ANO pro krajské volby podpoří svojí účastí ze sedmého místa.

Kandidát na hejtmana Kamal Farhan je velikým milovníkem Šumavy a plzeňského fotbalu. Aktivně se v poslední době zabýval například zákazem prodeje psychoaktivních látek HHC, HHC-O a THCP. Zkritizoval vládní zákaz, který skončí 1. ledna 2025, kdy by už měla platit připravovaná novela zákona o návykových látkách, která látky označuje jako psychoaktivní a reguluje jejich prodej.

„Celkový problém to nevyřeší, zákaz bude znamenat jediné. Je to syntetický kanabinoid, v budoucnu se budou objevovat další syntetické látky s podobnými deriváty v podobě koláčků, bonbonů nebo čehokoli jiného," uvedl Kamal Farhan. Vláda podle něj také vynechala problematiku kratomu. Také tato látka patří mezi ty, které by měla řešit připravovaná novela. Ministerstvo zdravotnictví by podle Farhana mělo připravit ve spolupráci s odborníky jasnou a moderní protidrogovou politiku, která bude reagovat na trendy v posledních letech.

Za Kamalem Farhanem jsou na kandidátní listině současní náměstci hejtmana - Petr Vanka a Martin Záhoř. Šedesátiletý Vanka je zároveň kandidátem ANO pro senátní volby v obvodu, který zahrnuje Rokycany a severní Plzeňsko. V obvodu Domažlice, kam patří i část Klatovska, je kandidátem ANO sedmdesátiletý krajský zastupitel Jan Látka. Látka byl starostou Domažlic, později poslancem a senátorem, vždy za ČSSD (dnes SOCDEM). Za sociální demokraty byl zvolen i do současného krajského zastupitelstva, svou dlouholetou stranu později opustil a přidal se jako nezávislý ke klubu ANO, nyní je už podle Zarzyckého členem ANO.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Kamala Farhana

Štítky krajské volby, kandidát na hejtmana, lídr kandidátky, Kamal Farhan, hnutí ANO, ANO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stínový ministr zdravotnictví Kamal Farhan je kandidátem hnutí ANO na post hejtmana Plzeňského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.