Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Malíř pokojů inkasoval statisíce za vymalování obřího objektu. Ve skutečnosti odvedl jen zlomek práce

Na stovky tisíc korun si přišel podvodný malíř pokojů, který dostal zaplaceno za vymalování obrovské ubytovny v Plzni. Ve skutečnosti odvedl ale jen malou část zadané práce a policie ho teď vyšetřuje kvůli podvodu. Další výtečnice zase obrala o 400 000 korun firmu, ve které pracovala.

V prvním případě zahájil policejní komisař trestní stíhání devětašedesátiletého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinu podvodu. Podle dosud zjištěných skutečností vystavil obviněný muž jednomu z plzeňských subjektů fakturu za objednané a provedené malířské práce na částku půl milionu korun.

„Obviněný, jako osoba samostatně výdělečně činná, měl dle objednávky vymalovat celý objekt ubytovacího zařízení, kdy se jednalo o sedmipatrový dům. Práce měla trvat týden. Obviněný pracoval tři dny. Vymaloval ovšem pouze část objektu. Nicméně fakturu vystavil na celý dům. Muž si tak přišel na více než 300 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let odnětí svobody,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Ve druhém případě policejní komisařka z Plzně zahájila trestní stíhání sedmapadesátileté ženy, kterou obvinila ze spáchání zpronevěry. „Obviněná žena, která pracovala jako finanční hospodářka jedné organizace, z bankovního účtu společnosti postupně neoprávněně přeposlala na svůj soukromý účet celkem 400 tisíc korun. Většinou se jednalo o peníze ze sociálního fondu určené na kulturní a společenské akce. Kriminalisté již státnímu zástupci předložili spis s návrhem na podání obžaloby. V případě prokázání viny hrozí ženě až dva roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí Raindlová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky malíř, vymaloval objekt, neodvedl práci, nevymaloval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malíř pokojů inkasoval statisíce za vymalování obřího objektu. Ve skutečnosti odvedl jen zlomek práce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.