Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zfetovaný muž se dvěma noži pobodal mladého řidiče, policisté ho stíhají za pokus o vraždu

, aktualizováno 18. května 2024, 12:43

Vážná bodná poranění utrpěl mladý řidič, kterého v Rokycanech napadl zfetovaný útočník. Mladík stihl informovat policii, že spatřil muže, který svírá v každé ruce nůž. Když však dotyčný spatřil jeho vůz, rozešel se k němu, otevřel dveře a zaútočil. Následně se dal na útěk, policisté ho bleskově zadrželi. Nyní už je ve vazbě.

„Policisté přijali na tísňové lince 158 oznámené mladého muže, že jede v Rokycanech v osobním vozidle a že spatřil muže, který drží v obou rukou nůž. Tento muž pak jeho vozidlo zpozoroval, šel k němu, otevřel dveře řidiče a zcela bez zjevného důvodu, bez varování a s vědomím, že může řidiče usmrtit, opakovaně zaútočil nožem,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Šestatřicetiletý útočník cílil na horní polovinu těla a způsobil třiadvacetiletému muži bodná poranění v oblasti hrudníku. Následně se dal na útěk. „Rokycanští policisté ho pronásledovali, dostihli a za pomoci donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě. Podezřelý se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek však měl pozitivní výsledek, a to na THC a amfetamin,“ doplnila Brožová.

Zraněného mezitím převezla záchranka do nemocnice. Případ si přezvali kriminalisté. „Ti následně zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda spáchaného ve stádiu pokusu,“ uzavřela mluvčí.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky pokus o vraždu, napadení, pobodání, útočník s nožem, zfetovaný muž, zfetovaný útočník, napadl řidiče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž se dvěma noži pobodal mladého řidiče, policisté ho stíhají za pokus o vraždu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.