Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Zemřela žena, kterou útočník za bílého dne pobodal v centru města, policisté obvinili z vraždy jejího partnera

, aktualizováno 8. května 2024, 20:55

Následkům vážných zranění nakonec v nemocnici podlehla čtyřiačtyřicetiletá žena, kterou napadl její partner v Křižíkových sadech v samotném centru Plzně. K události došlo v úterý kolem třetí hodiny odpolední. Policisté měli ihned vytipovanou podezřelou osobu. Jedná se o sedmatřicetiletého muže. On i žena se pohybovali v komunitě bezdomovců. Motivem k útoku měly být partnerské neshody.

„Ženu středního věku jsme za kontinuální resuscitace transportovali v kritickém stavu na Emergency FN Plzeň," informovala Andrea Divišová z krajské záchranky. „Žena, která byla včera zraněna v Křižíkových sadech v Plzni dnes v nemocničním zařízení zemřela,“ uvedla ve středu odpoledne policejní mluvčí Iva Vršecká. Žena ležela v bezvědomí na lavičce a měla vážná bodná poranění. Křižíkovy sady jsou součástí oblíbeného sadového okruhu v blízkosti centrálního náměstí Republiky. Během zásahu se poblíž pohybovali studenti i maminky s kočárky.

„Od počátku se případu věnovali krajští kriminalisté, kteří krátce po činu měli vytipovanou osobu, která se tohoto jednání mohla dopustit," uvedla Vršecká s tím, že muže ještě v den činu zadrželi. „Na základě zjištěných skutečností a provedení procesních úkonů zahájil vrchní komisař odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň nařídil soudní pitvu u zemřelé," dodala Vršecká. 

Oběť i její vrah se pohybovali v komunitě lidí bez domova. Motivem činu měly být podle policie partnerské neshody. 

K události došlo kolem třetí hodiny odpolední. Policie okamžitě část sadů vyklidlila a obehnala místo páskou. Policisté pak ve spolupráci se strážníky a psovodem prohledávali okolí kvůli možným důkazům. Důkladně prověřovali odpadkové koše i každý keř. Svou pozornost vyšetřovatelé zaměřili i na lidi bez domova, kteří se v sadovém okruhu často pohybují. Prohledávali i například okolí Americké třídy i řeku Radbuzu. 

„I následující den se policisté zabývali celou řadou procesních úkonů a prováděli na místě a v okolí této události prověrku, které se zúčastnila celá řada policistů, včetně potápěčů zásahové jednotky, policistů ze speciální pořádkové jednotky, kriminalistů Městského ředitelství policie Plzeň, psovod a policisté z odvodního oddělení Plzeň – střed. To vše proběhlo ve spolupráci se strážníky Městské policie Plzeň, příslušníky Hasičského záchranného sboru a pracovníky společnosti Čistá Plzeň," uzavřela policejní mluvčí. 
 

FOTOGALERIE: Napadení ženy v Křižíkových sadech

Úterý, 7. května 2024, 16:07

K napadení došlo bílého dne v centru Plzně, zdroj: Zuzana Duzbabová
K napadení došlo bílého dne v centru Plzně, zdroj: Zuzana Duzbabová

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky pobodání, napadení, surové napadení, vražda, vražda za bílého dne, Křižíkovy sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela žena, kterou útočník za bílého dne pobodal v centru města, policisté obvinili z vraždy jejího partnera  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.