Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Přibývá dětí, které neukončí základní školu. Motivovat by je měl nový projekt zaměřený na doučování

Zhruba desetina dětí z ročníku nedokončí základní školu. Taková je neúprosná statistika, přičemž data se v rámci republiky diametrálně liší. Zhoršující se situaci vnímají také v Plzni, kde přibývá dětí, které zanedbávají docházku. Pomoci by měl nový projekt Doučování jako prevence školního neúspěchu.

Plzeňský magistrát dlouhodobě monitoru počty žáků, kteří ukončí docházku dříve než v deváté třídě základní školy. Počet těchto případů každoročně roste. „V rámci monitoringu základních škol jsme také zjistili, že se u těchto žáků zvyšují počty jak omluvených, tak neomluvených hodin a na děti často nepůsobí motivačně ani rodinné zázemí. Podpora jejich doučování ze strany státu se utlumuje, a proto jsme se rozhodli, že situaci zlepšíme alespoň na úrovni města,“ sdělila náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová (ANO).

Město podpoří doučování přímo ve školách, kde učitelé děti dobře znají. „Proto bude na každém řediteli, jak podpory využije a jak doučování nastaví. Platí ale, že možnosti podpory vytipovaných žáků škola projedná s jejich zákonnými zástupci,“ doplnila náměstkyně.

Projekt poběží prozatím dva roky, přičemž město pro letošek vyčlenilo zhruba 400 tisíc korun. V praxi budou vyučující pořádat dvě hodiny doučování týdně pro skupinu maximálně deseti žáků. Škola může podporu čerpat podle aktuální situace, zároveň ale bude muset garantovat obsah i kvalitu těchto lekcí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nedokončené základní vzdělání, neomluvené hodiny, školní docházka, nedokončí zš, doučování, podpora vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibývá dětí, které neukončí základní školu. Motivovat by je měl nový projekt zaměřený na doučování  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.