Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Policie definitivně zapečetila problémové garáže, kde živořili bezdomovci

Místní se tam báli chodit a dnem i nocí kontrolovaly lokalitu hlídky strážníků. Řeč je o garážích ve Velenické ulici v Plzni, kam se často stahovali bezdomovci. I přes opakované úklidové akce se tam neustále hromadil nepořádek. Tomu by ale mělo být u konce. Policisté totiž garáže definitivně zapečetili.

„Hlídky městské policie místo kontrolovaly i několikrát za den a v nočních hodinách. Nejednou se zde nacházel někdo, o koho měla zájem státní policie. V okolí se hromadil nepořádek a řešení veřejného pořádku se pro strážníky stalo rutinní záležitostí,“ připouští neutěšenou situaci samotní plzeňští strážníci.

To by se ale mělo změnit. Do garáží se už nikdo jen tak nedostane. „Naši strážníci dohlíželi na bezpečnost pracovníků při zavařování garáží, protože se na místě i po předchozích výzvách stále nacházelo zhruba 15 osob, které do posledního dne nechtěly místo opustit,“ dodala Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích. Samotné garáže už tam také nebudou dlouho strašit. Čeká je totiž demolice, jelikož by lokalitou měla vést silnice I/20.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky garáže, bezdomovci, squatteři, vyklízení, lidé bez domova, Velenická ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie definitivně zapečetila problémové garáže, kde živořili bezdomovci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.