Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hnízdící samici labutě napadl pes a způsobil jí otřesné zranění, které nepřežila. Hledají se svědci události

Těžce zraněnou a naprosto zmrzačenou labuť, našli svědci na břehu Vejprnického potoka nedaleko od Vejprnic na Plzeňsku. Labutí samici se už bohužel nepodařilo zachránit. Charakter způsobeného zranění nasvědčuje tomu, že na ni zaútočil pes. Hledají se svědci této tragické události, kteří by mohli poskytnout informace související s napadením.

Už druhý měsíc seděl labutí pár na hnízdě s devíti vejci na Pekelném rybníku u Vejprnic. Ještě v sobotu 18. května kolem 14. hodiny pozorovali místní lidí labutí rodinku a vše bylo v pořádku. „V neděli dopoledne našla kolegyně Gabriela Černá zmrzačenou labutí samici pod vrbou u mokřadu na pravém břehu Vejprnického potoka. Labuť se zaživa ukousnutou prstovou částí pravé pánevní končetiny a poraněným pravým křídlem musela být na základě zjištěného kritického zdravotního stavu následně utracena,“ informoval Karel Makoň, šéf Dobrovolného ekologického spolku ochrana ptactva (DESOP) a plzeňské záchranné stanice živočichů.

Podle charakteru poranění musel labuť napadnout pravděpodobně středně velký pes s mimořádně silným stiskem čelistí. „Noha byla rozdrcena a sežvýkána tak, že dva ze tří prstů chyběly úplně. Navíc to muselo být rychlé a předpokládáme, že i na vodě. Žádáme o jakoukoliv informaci návštěvníky lokality u Pekelného rybníka nedaleko Vejprnic, kteří se tam pohybovali v časovém intervalu od soboty 18. května od 14:00 hodin do neděle 19. května do 10:00 hodin. Zajímají nás informace, které by mohly souviset s napadením a poraněním hnízdící samice labutě velké. Volat můžete na číslo 777 145 960,“ dodal Karel Makoň.

Ohodnoť článek

Foto Gabriela Černá, Karel Makoň, DESOP

Štítky labutí samice, napadená labuť, zraněná labuť, hledají svědky, svědci napadení, labuť zranil pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnízdící samici labutě napadl pes a způsobil jí otřesné zranění, které nepřežila. Hledají se svědci události  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.