Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Oprášený trik s námořníkem opět zafungoval, naivní žena přišla o více než dva a půl milionu

O své životní úspory přišla důvěřivá čtyřiačtyřicetiletá žena z Klatovska. Na sociální síti si začala dopisovat s tajemným mužem, který vystupoval pod českým jménem. Po chvíli se jí svěřil s tím, že uvízl na lodi s trezorem naditým penězi. Ženě jen stačilo zaplatit náklady za přepravu sejfu do Česka. Odměnou jí mělo být pohádkové bohatství. Tento příběh ovšem nemá šťastný konec.

„Čtyřiačtyřicetiletá žena přijala na jedné ze sociálních sítí žádost o přátelství od muže vystupujícího pod českým jménem a příjmením. S tímto začala písemně komunikovat, když muž jí měl posléze uvést, že je námořník, který uvízl na lodi s tím, že tam má u sebe trezor s penězi v hodnotě 350 000 EUR v hotovosti a certifikát na barel v Austrálii,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová začátek celého případu.

Tajemný pisatel ženě slíbil, že když zaplatí náklady za přepravu trezoru ze zámoří do České republiky, bude si z něj moci vzít vše, co bude chtít. Podvedená žena tak během několika měsíců provedla celkem 25 plateb, celkem za více než 2 600 000 korun. Peníze odesílala ze svého bankovního účtu i prostřednictvím směnáren.

„Uvedené platby žena uskutečňovala podle instrukcí jedné z přepravních společností, která si měla od údajného námořníka převzít zásilku a přepravit ji do Čech. Do současné doby však žena žádný balík ani zprávu o něm neobdržela a tak případ oznámila policistům. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod a případ prověřují,“ uzavřela mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, falešný námořník, online podvod, sociální sítě, podvedená žena, důvěřivá žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprášený trik s námořníkem opět zafungoval, naivní žena přišla o více než dva a půl milionu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.