Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Populární akce zavede návštěvníky na dvorky a méně známá zákoutí Plzně

Populární akce Plzeňské dvorky nabídne už tuto sobotu nahlédnutí do více než tří desítek méně známých zákoutí Plzně. Přístupná budou od 10:00 do 18:00, vstup je zdarma. Do programu se opět vrací oblíbený dvorek na náměstí Republiky 20. Novinkami jsou pak adresy Sedláčkova 29 a 32. Na řadě míst bude i hudební doprovodný program. Chybět nebude ani komentovaná prohlídka Loosova interiéru.

„Zveme především k nahlédnutí do zajímavých zákoutí města, ale připraven je i doprovodný program, který je tentokrát opravdu pestrý,“ láká ředitelka pořádající Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková. Lidé si budou moci užít folk, gospel i vážnou hudbu. Na programu budou i taneční vystoupení a řada výstav.

„Bohatý program je připraven na dvorech Krajského úřadu Plzeňského kraje, kde po celý den budou vystupovat žáci základních uměleckých škol z celého kraje. Dětí přijede více než 500 a představí se i na jiných adresách. Doprovodný program bude nejen hudební, ale návštěvníci se mohou těšit na různé ochutnávky, dílničky, výtvarné umění a mnoho dalšího,“ přibližuje mluvčí magistrátu Hana Josefová.

Do programu se opět vrací oblíbený dvorek na náměstí Republiky 20 a hned vedle nová adresa na náměstí Republiky 21. Dalšími novými místy budou například Sedláčkova 29 a 32. Na dvoře plzeňské radnice si mohou návštěvníci prohlédnout nově obnovená sgrafita.

Vnitroblok plzeňského magistrátu má opravenou sgrafitovou výzdobu. Použila se historická technologie

Renesanční radnice na plzeňském náměstí Republiky prošla komplexní obnovou sgrafitové výzdoby průčelí ve svém vnitrobloku. Specializovaná firma několik měsíců velmi precizně opravovala poškozená sgrafita za použití původních historických...

„V Plachého 6 bude možné kromě volné prohlídky dvorku jít opět na komentované prohlídky apartmánu Richarda Hirsche. Komentované prohlídky s možností nahlédnout do podzemních prostor domu budou i v Prešovské 7. Akci doplní stopovačka pro malé i velké, jejíž start a cíl bude na adrese Sedláčkova 38,“ prozradila Josefová.

Na všechny adresy je volný vstup. Zájemci ale budou moci vyrazit i na komentované procházky. Na ně už je třeba vstupenka.  Podrobný program, včetně časů komentovaných prohlídek a doprovodných prohlídek najdete na webových stránkách plzenskedvorky.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňské dvorky

Štítky Plzeňské dvorky, zákoutí města, tip na akci, Nadace 700 let města Plzně, architektura, vnitrlobloky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Populární akce zavede návštěvníky na dvorky a méně známá zákoutí Plzně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.