Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Cizinci tvrdě narazili, když při policejní kontrole vytasili padělané polské a slovenské doklady

Hned tři padělané doklady cizinců se podařilo během jediného dne odhalit policistům z oddělení pobytové kontroly z odboru cizinecké policie na území Plzeňského kraje. V obou případech se jednalo o občany Vietnamské republiky.

„Na Tachovsku se policistům prokázal státní příslušník Vietnamské republiky padělaným občanským průkazem Polské republiky. Během kontrolní činnosti v rámci víkendových oslav osvobození v Plzni policisté zjistili u dalšího občana Vietnamské republiky hned dva padělané doklady. Policistům cizinec předložil občanský a řidičským průkaz Slovenské republiky,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Všechny tři doklady si převzali specialisté z oddělení dokladů a specializovaných činnosti odboru cizinecké policie, kteří provedou jejich zkoumání a k padělaným dokladům zpracují odborná vyjádření. Ta následně poslouží jako důkazní materiál. „V současné době probíhají s oběma cizinci další úkony související s podezřením ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Policisté ve věci zahájili správní řízení dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky z důvodu porušení pobytového režimu,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky padělané doklady, falešné doklady, Vietnamec měl padělané doklady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci tvrdě narazili, když při policejní kontrole vytasili padělané polské a slovenské doklady  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.