Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Poblíž železničního tunelu vznikne sportovně relaxační centrum s pumptrackem a občerstvením

Na dohled od ejpovického železničního tunelu na okraji Plzně vznikne nové sportovní a relaxační centrum. V takzvaném Psovském údolí bude vyhlídka, občerstvení, pobytová louka i zázemí pro cyklisty a příznivce inline bruslení. Autoři projektu chtějí, aby areál navázal na nově budovanou cyklostezku v místech zaniklé železniční tratě z Plzně do Chrástu. Náklady dosáhnou podle odhadů na 25 milionů korun.

Významným sportovním prvkem areálu by měl být pumptrack, který bude mít přibližně tisíc metrů čtverečních. „Právě pumptrack si lidé přáli ve druhém ročníku participativního rozpočtu Rozhodněte sami. Místo nabízí velký potenciál a my ho určitě využijeme,“ prozradil starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup (ANO).

Údolí si Plzeňané oblíbili už teď. „Tady začíná přírodní park Berounka, je odsud vidět Chlum, kostel svatého Jiří, a dokonce je možné dívat se odtud na katedrálu svatého Bartoloměje,“ doplnil místostarosta Jan Kakeš (ANO). Areál podle něj nabídne možnost odpočinku na cestě po nové cyklostezce a poskytne cyklistům, pěším nebo bruslařům i potřebné zázemí. „Budou tu například cykloboxy nebo skříňky na boty pro inline bruslaře,“ dodal.

Chybět tam podle návrhu nebude ani občerstvení, dětské herní prvky a atraktivní vyhlídka, která by se dala využít také k menším kulturním akcím. Kromě toho tam bude pobytová louka pro pikniky a odpočinek. Projekční práce by měly být dokončeny ještě letos. Pokud půjde vše jak má, otevře se areál už v příštím roce.

Všemu ještě budou předcházet nutné terénní úpravy. Musí se také zpevnit cesty a chodníky, aby bylo místo bezpečně přístupné. „Věřím, že novou cyklostezku po bývalé železnici z Doubravky až do Chrástu si Plzeňané oblíbí, bude velmi využívaná, a proto velmi vítám myšlenku městského obvodu vybudovat u nástupu na tuto stezku areál s prostorem pro posezení, vyhlídku i odpočinek,“ uzavřel náměstek primátora města Aleš Tolar (STAN), do jehož gesce spadá budování cyklostezek.

Ohodnoť článek

Foto Vizualizace: projectstudio8

Štítky cyklostezka, sportovně relaxační centrum, pumptrack, MO Plzeň 4, Doubravka, ejpovický tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poblíž železničního tunelu vznikne sportovně relaxační centrum s pumptrackem a občerstvením  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.