Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Staršího muže zavalila těžká železná traverza, svědci ho na místě oživovali

Velmi vážná zranění utrpěl čtyřiasedmdesátiletý muž, kterého v bývalém zemědělském objektu nedaleko Horažďovic na Klatovsku zavalila traverza. Svědci okamžitě zavolali pomoc a podle instrukcí operátorky na lince 155 začali s resuscitací. Do nemocnice ho následně převezl vrtulník.

„Muž (ročník 1950) v bývalém zemědělském objektu manipuloval se železnou traverzou, zřejmě došlo k pádu muže a traverza na něj padla,“ sdělila policejní mluvčí Eva Červenková. Pohotoví svědci okamžitě zavolali na tísňovou linku a poskytli zraněnému první pomoc.

„Operátorka zdravotnického operačního střediska záchranné služby během hovoru vedla s volajícími telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, a to až do příjezdu záchranářů na místo. Muž utrpěl velmi vážná zranění. V bezvědomí a na umělé plicní ventilaci byl transportován leteckou cestou do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ upřesnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

Vzhledem k rozsahu zranění nemohli policisté u muže provést dechovou zkoušku, proto nařídili odběr krve. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi události se nadále zabývají.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky nehoda, zavalila ho traverza, pád traverzy, těžká zranění, LZS, pracovní úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staršího muže zavalila těžká železná traverza, svědci ho na místě oživovali  |  Klatovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.