Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Poslankyně a členka výboru pro obranu odmítá, že je ve střetu zájmů kvůli vztahu s náčelníkem generálního štábu

Poslankyně, členka sněmovního výboru pro obranu a starostka Kozolup na severním Plzeňsku Michaela Opltová (STAN) odmítá, že by byla ve střetu zájmů kvůli svému novému partnerovi. Tím je náčelník generálního štábu Armády ČR Karel Řehka. Oba v pátek svůj vztah potvrdili médiím.

„Ne vše v životě vychází tak, jak bychom si přáli. Ani moje manželství není výjimkou. Po náročném období jsme s manželkou Irenou v odluce. Bohužel jsou lidé, kteří z toho chtějí udělat věc veřejnou. Ireny si moc vážím a zůstáváme rodiče a přátelé. Proto prosím touto cestou o pochopení a respektování soukromí v tomto těžkém období pro moji rodinu a blízké,“ sdělil Karel Řehka na sociálních sítích. O den později už bylo zřejmé, co se děje. Pro deník Blesk potvrdil, že je jeho novou partnerkou poslankyně Michaela Opltová (STAN). Možný střet zájmů oba odmítli.

V pátek dopoledne se k situaci vyjádřila i Michaela Opltová. „Stručně k možnosti střetu zájmů v mém vztahu s partnerem: Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny kontroluje vládu v oblasti obrany, tudíž ministra a ministerstvo, nikoliv armádu a náčelníka generálního štábu. Obavy z něčeho takového jsou opravdu zbytečné. Vstupuji do další životní etapy s novým partnerem. Pokud je to možné, chtěla bych poprosit o respekt k soukromí všech, jichž se to týká,“ uvedla na sociální sítí X. Také ona prostřednictvím internetu oznámila rozchod s dlouholetým partnerem.

Poslankyně Michaela Opltová je členkou sněmovního hospodářského výboru a výboru pro obranu. Zároveň je členkou tří podvýborů, konkrétně pro Hasičský záchranný sbor ČR, Zdravotnickou záchrannou službu a podvýboru pro vědu, výzkum a inovace. Je také starostkou Kozolup na severním Plzeňsku a v rámci Plzeňského kraje je členkou výboru pro regionální rozvoj. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michaela Opltová

Štítky Michaela Opltová, střet zájmů, náčelník generálního štábu, Karel Řehka, politika, poslankyně, výbor pro obranu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslankyně a členka výboru pro obranu odmítá, že je ve střetu zájmů kvůli vztahu s náčelníkem generálního štábu  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.