Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Nejstarší ligový trenér Miroslav Koubek povede fotbalisty Plzně i v následující sezoně

Dvaasedmdesátiletý kouč prodloužil s fotbalovou Plzní smlouvu o další rok. Klub, který Koubek letos dovedl do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a v tuzemské lize k nejhůře třetímu místu a bude s ním bojovat o domácí pohár, o tom informoval na svých webových stránkách.

„Vážím si důvěry, kterou mi klub vyjádřil i podpory viktoriánských fanoušků. Zároveň mám po roční práci pozitivní pocit ze vzájemné spolupráce s týmem i s kolegy z realizačního týmu. Právě tato zjištění hrála podstatnou roli v mém rozhodování. Věřím, že navážeme na práci, kterou jsme započali v aktuálním ročníku a pokusíme se ji ještě o kus posunout," uvedl Miroslav Koubek.

Z druhého předkola Evropské konferenční ligy dostal Koubek Viktorku až do jejího čtvrtfinále. Základní skupinu evropského poháru navíc prošla s Viktorie bez porážky. Západočechy ještě čeká finále domácího poháru a mají i jistotu předkol Evropské ligy pro nadcházející sezonu.

„V první řadě bych chtěl říct, že Míra Koubek odvádí v této sezoně společně se svým realizačním týmem a hráči skvělou práci. Za pochodu přebudováváme tým, začlenili se do něj mladí hráči, odchovanci. Zažili jsme mimořádnou cestu pohárovou Evropou, čeká nás pohárové finále a máme jistotu startu ve 3. předkole Evropské ligy v nadcházejícím ročníku,“ sdělil generální ředitel a předseda představenstva klubu Adolf Šádek.

Miroslav Koubek (72) je někdejším ligovým gólmanem. Coby trenér působil ve Viktorii Plzeň poprvé v letech 2000 – 2022. Na lavičku do Štruncových sadů se následně vrátil, aby zde slavil mistrovský titul v sezoně 2014/2015, následoval zisk Superpoháru. Poté vedl například pražskou Slavii, Baník Ostrava či v posledních letech fotbalisty z Hradce Králové, s nimž předváděl vynikající výkony. Jeho cesta ho pak znovu zavedla do Plzně.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Miroslav Koubek, trenér, kouč. fotbal, FC Viktoria, podpis smlouvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejstarší ligový trenér Miroslav Koubek povede fotbalisty Plzně i v následující sezoně  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.