Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Chovatel, kterého uštkla a málem usmrtila exotická zmije, měl doma další tři jedovaté hady

Policisté se nadále zabývají případem plzeňského chovatele, kterého uštkla zmije nosorohá. Její jed rozkládá tkáně a způsobuje masivní krvácení. Zdravotní stav muže je stále velmi vážný. Vyšetřovatelé zjistili, že doma choval celkem šest hadů, z toho čtyři jedovaté.

„Chovatel je bohužel stále ve velmi vážném stavu. Muž měl doma celkem šest hadů, z toho čtyři jedovaté. Policisté ve věci nadále zjišťují veškeré okolnosti," uvedla včera Policie ČR na svých sociálních sítích. O případu jsme na Plzeňské Drbně informovali už o víkendu. Muž byl podle zdravotníků ve vážném stavu a putoval do plzeňské fakultní nemocnice, odkud ho vrtulník transportoval do Prahy na specializované pracoviště. Policisté hada zajistili a ujistili veřejnost, že se nemusí ničeho obávat. 

„Pokud se rozhodnete pro pořízení nějakého cizokrajného zvířete, které je navíc jedovaté nebo může být nějakým jiným způsobem nebezpečné, je důležité, abyste měli pro chov takovýchto zvířat náležité povolení a potřebné informace, jak s nimi zacházet,“ připomínají policisté. Zároveň také poděkovali pracovníkům plzeňské zoologické zahrady, kteří s nimi na případu od prvopočátku spolupracovali.

Jed zmije nosorohé je poměrně silný. Jedná se o směs toxinů, které rozkládají tkáně a způsobují krvácení. Smrtelnou dávku pro člověka představuje už 8,6 miligramů jedu. Smrt nastává do jednoho až tří dnů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zmije nosorohá, chov exotických hadů, chovatele uštkla zmije, uštknutí hada, chov plazů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chovatel, kterého uštkla a málem usmrtila exotická zmije, měl doma další tři jedovaté hady  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.