Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dva jezdci už zahynuli. Ve srovnání s loňskem vzrostl v Plzeňském kraji počet nehod motorkářů o deset procent

Dřívější začátek letošní motorkářské sezóny na silnicích v Plzeňském kraji poznamenalo větší množství nehod. Bohužel už dva motorkáři při nich přišli o život. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku vzrostl v regionu počet nehod motorkářů o téměř deset procent.

„S brzkým příchodem příznivého počasí v letošním roce nastal i dřívější začátek motorkářské sezóny. S tím byla zaznamenána vyšší účast motorkářů v silničním provozu a také jejich nehodovost. Při těchto dopravních nehodách motorkářů došlo ke dvěma úmrtím, třem těžkým zraněním a 40 lehkým zraněním, kterých bylo oproti loňskému roku o 20 více (8 procent). Ve dvou případech při nehodě figuroval alkohol a 27 nehod se stalo v obci,“ informoval mluvčí policie Michal Schön.

V Plzeňském kraji policisté zaznamenali v loňském roce 255 nehod s účastí motorkářů. „Nejčastější příčinou nehod byla při haváriích nepřiměřená rychlost, nesprávné předjíždění, nedání přednosti, nesprávný způsob jízdy a také jízda pod vlivem alkoholu. Od začátku letošního roku do konce měsíce dubna se v Plzeňském kraji stalo celkem 1497 dopravních nehod, kdy 45 nehod bylo s účastí motorkáře. V porovnání s rokem 2023 za stejné období byl nárůst o 21 nehod, což je 9,45 procenta,“ dodal policejní mluvčí.

U Kožlan na severním Plzeňsku 9. dubna do motocyklu narazilo osobní auto. Motorkáře převezl vrtulník v kritickém stavu do Fakultní nemocnice Plzeň, kde později zemřel. Druhá tragická nehoda motorkáře se stala na 1. máje na silnici mezi šumavskými obcemi Srní a Prášily. „Osmapadesátiletý muž na tříkolce při průjezdu pravotočivou zatáčkou z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Následně havaroval v levém silničním příkopu, kde narazil do stromu. I přes veškerou snahu zasahujících záchranářů těžce zraněný muž na místě zemřel," informovala policejní mluvčí Eva Červenková

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehody motorkářů, těžká nehoda, smrtelná nehoda, motorkář havaroval, těžké zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva jezdci už zahynuli. Ve srovnání s loňskem vzrostl v Plzeňském kraji počet nehod motorkářů o deset procent  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.