Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem sklárny, vzniklá škoda jde do milionů

Celkem 11 jednotek hasičů bojovalo ve čtvrtek odpoledne s požárem v průmyslovém objektu v Heřmanově Huti na severním Plzeňsku. Jeden člověk skončil po nadýchání zplodin v nemocnici, lehce se zranil i jeden ze zasahujících hasičů. Předběžnou škodu policie odhadla na pět milionů korun. Příčinou požáru se ještě bude zabývat vyšetřovatel. Oheň se ale nejspíš rozšířil od jednoho ze strojů.

„Jednotky z druhého stupně požárního poplachu zasahovaly u požáru průmyslového objektu v Heřmanově Huti. Všechny osoby byly evakuovány,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Uvnitř objektu nalezli hasiči několik lokálních ohnisek. Během krátké doby měli vše pod kontrolou. „Plamenné hoření jsme uhasili. Stejně tak uvnitř již nic nehoří. Aktuálně rozebíráme část střechy, abychom vyloučili možnost šíření požáru žhnutím uvnitř konstrukce,“ upřesnil mluvčí krátce před půl sedmou hodinou večerní.

Na místo vyslala záchranka čtyři výjezdové skupiny. „Na místě byl ošetřen muž, který se lehce nadýchal zplodin kouře a byl transportován k dalšímu ošetření do fakultní nemocnice na Borech. Na místě se lehce zranil jeden zasahující hasič transport nebyl nutný,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

Požár zachvátil halu filmy Stoelzle Union, výrobce skleněných lahviček pro farmaceutické účely a miniatur pro potraviny. Událostí se již zabývá policie. „Dle prvotních poznatků se měl požár zřejmě rozšířit od jednoho ze strojů, kdy došlo k rozšíření požáru i na střechu objektu. Zatím byla škoda předběžně vyčíslena na pět milionů korun. Příčina požáru bude předmětem delšího šetření kriminalistů. Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí Eva Červenková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár, požár průmyslového objektu, požár sklárny, Heřmanova Huť, druhý stupeň požárního poplachu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem sklárny, vzniklá škoda jde do milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.