Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Obvod splnil lidem přání a vybudoval nové discgolfové hřiště, kombinuje v sobě golf a frisbee

Obyvatelé centrálního plzeňského obvodu nejvíce stáli o vybudování discgolfového hřiště. Ukázal to jednoznačný výsledek hlasování v rámci participativního rozpočtu. Netradiční sportoviště už stojí. Zájemci ho najdou v bývalém autokempu hned vedle areálu Škodaland.

,,Jedná se v České republice o relativně mladý sport a na území MO Plzeň 3 vzniklo hřiště, které je největší v Plzni a jejím širokém okolí a které má parametry pro pořádání turnajů,“ vyzdvihl starosta Trojky David Procházka (ANO).

Na zájemce čeká u Škodalandu celkem 15 herních jamek a jeden ukázkový koš.  Na případné turnaje budou k dispozici další tři přídavné koše i výhoziště. První oficiální turnaj tam proběhne v říjnu pod záštitou DiscGolf klubu Plzeň.

Jedná se o sport, který mohou hrát celé rodiny napříč generacemi, navíc na čerstvém vzduchu. Zároveň požadavek na vybudování discgolfového hřiště vyhrál na plné čáře participativní rozpočet,“ doplnil místostarosta třetího obvodu Pavel Šrámek (Piráti).

Discgolf je velmi populární, počet hřišť neustále roste. Oblíbený je zejména pro svou dostupnost a umístění v přírodě. Jak už název napovídá, kombinuje v sobě prvky golfu a házení létajícího talíře neboli frisbee. Pokud chce hráč zvítězit, musí dokončit každý úsek hřiště s co nejmenším počtem hodů na koš. U Škodalandu si mohou zájemci půjčit sportovní vybavení.

Ohodnoť článek

Foto Denisa Jiráskovám Michaela Adámková

Štítky participativní rozpočet, nápady na vylepšení obvodu, sportoviště, discgolf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obvod splnil lidem přání a vybudoval nové discgolfové hřiště, kombinuje v sobě golf a frisbee  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.