Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Po zuby ozbrojení policisté s dlouhými zbraněmi vyrážejí do ulic. Platí první stupeň ohrožení terorismem

Policisty s balistickou ochranou, vyzbrojené dlouhými zbraněmi mohou lidé potkávat už od dnešního dne na území Plzeňského kraje. Jedná se o nová preventivní bezpečnostní opatření v souvislosti s platným prvním stupněm ohrožení terorismem, která přijala vláda na svém úterním zasedání.

„Stejně tak jako na jiných místech v České republice, posiluje policie v Plzeňském kraji výkon služby u vytipovaných objektů nebo u vybraných sportovních,kulturních či společenských akcí. Stejně tak bude výkon služby posílen i na některých dalších zájmových místech, která si svou povahou vyžadují naši vyšší pozornost. Věnovat se budeme v rámci zvýšeného výkonu služby v souvislosti se silničními kontrolami mj. také převozu zbraní nebo pyrotechnickeho materiálu,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

Stejně tak se budou policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování zaměřovat například na monitoring virtuálního prostředí a na případné projevy radikalizace ve společnosti. Veřejnost se teď bude často setkávat na vytipovaných místech, akcích či u objektů s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi. „Jejich působení v takové výstroji a výzbroji je ryze preventivním bezpečnostním opatřením. Jedna z prvních akcí, které se tato přijatá preventivní bezpečnostní opatření budou týkat, jsou Slavnosti svobody. Ty se budou konat v Plzni od 3. do 6. května. Přehled vytipovaných míst a objektů z taktického hlediska uvádět přesně nebudeme,“ uvedla policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky policisté v ulicích, dlouhé zbraně, balistická ochrana, bezpečnostní opatření, ohrožení terorismem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zuby ozbrojení policisté s dlouhými zbraněmi vyrážejí do ulic. Platí první stupeň ohrožení terorismem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.