Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Soud osvobodil muže, který podle obžaloby unesl svého půlročního syna a vyhrožoval, že mu ublíží

Neprokázalo se, že by se žalovaný skutek opravdu stal. K takovému závěru kvůli nedostatku důkazů došel Krajský soud v Plzni. Podle obžaloby se jednatřicetiletý muž zmocnil po dramatické hádce plné výhružek půlročního syna, vyskočil s ním z okna domu a utekl. Policie po něm rozjela rozsáhlé pátrání. Nakonec ho našli v baru. Test na drogy u něj vyšel pozitivně na THC, kokain a amfetamin. Dítěti se nic nestalo. Mužova partnerka, kterou měl během rozepře napadnout, odmítla u soudu svědčit.

Původně mu hrozilo až 12 let ve vězení za braní rukojmí, nakonec odešel s trestem za řízení v opilosti, kdy v jíném případě havaroval na motorce. Za to mu soud vyměřil 15 měsíců s tříletou zkušební lhůtou a zákaz řízení na 18 měsíců.

Rozsudek není pravomocný, souzený muž i státní zástupce si ponechali lhůtu pro případné podání odvolání. Případ únosu kojence se stal loni v srpnu. „V jednom z rodinných domů v Plzni došlo mezi partnery k rozepři kvůli jejich vzájemnému soužití. Ta zpočátku skončila tím, že se muž zavřel společně se ženou a jejich pětiměsíčním dítětem v kuchyni, kde svou partnerku zpočátku vulgárně urážel a poté ji napadal i fyzicky. Jeho agresivní chování se stupňovalo, až začal s nožem v ruce ženě vyhrožovat zabitím,“ informovala tehdy policejní mluvčí Pavla Burešová. Žena měla modřiny na krku a rameni.

Během hádky vyrazil otec obžalovaného dveře do pokoje, kde se partneři dohadovali. Právě při hádce s ním vzal muž do rukou syna a vyhrožoval, že dítě zabije, pokud ho nenechají volně odejít, stojí ve spisu. Následně otevřel okno a vyskočil z výšky přes jeden a půl metru nad zemí. Dítě naložil do auta a odjel. Policie okamžitě rozjela pátrání. Nakonec muže našla v jedné restauraci. Malý chlapec byl v pořádku, otec byl však pod vlivem drog.

„Po předání miminka matce jsme muže na místě zadrželi. Test na omamné a psychotropní látky detekoval u zadrženého pozitivní hodnoty na THC, kokain a amfetamin,“ sdělila tehdy Burešová. U soudu muž odmítl vypovídat. Stručně jen řekl, že nikomu nechtěl ublížit.

Žena u soudu odmítla svědčit

„Cítím se být nevinen. To, co je uvedeno v obžalobě, není pravda. Rozhodně jsem nikoho k ničemu nenutil, ani jsem nevyhrožoval a rozhodně jsem nechtěl synovi ublížit. Svého syna nade vše miluji, jeho narození byl nejšťastnější zážitek v mém životě," řekl u soudu. Také uvedl že by byl rád doma se svou rodinou a že už se bude drogám i alkoholu vyhýbat.

S partnerkou žije 12 let a během jeho pobytu ve vazbě ho žena i se synem navštěvovala. Často si i telefonovali. U soudu žena odmítla svědčit, stejně tak rodiče obžalovaného. Jeho partnerka uvedla, že s obžalovaným tvoří stále pár. Dnes s ním přišla k soudu na vyhlášení rozsudku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky únos dítěte, rukojmí, unesl syna, vyhrožoval, pátrání po kojenci, unesl kojence, zdrogovaný muž, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud osvobodil muže, který podle obžaloby unesl svého půlročního syna a vyhrožoval, že mu ublíží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.