Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zemědělcům škodí zloději, kradou jim ze střech traktorů drahé navigace za desítky tisíc korun

Zloději si našli nový cíl a velmi drahý svého zájmu. V Plzeňském kraji se v posledních dnech zaměřují na krádeže velmi drahých a speciálních navigací, které jsou umístěné na střechách moderních traktorů. Během jednoho týdne už zaznamenali policisté v regionu tři případy, kdy z traktorů zmizely tyto navigace v hodnotě desítek tisíc korun.

„Policisté na obvodním oddělení v Klatovech aktuálně prověřují dvě krádeže navigací. Neznámý pachatel v areálu zemědělské společnosti v obci u Klatov v nočních hodinách ze 14. na 15. září ze dvou traktorů značky John Deere odcizil ze střechy dvě navigace značky Starfire. Poškozené společnosti vznikla škoda za 165 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Už před týdnem jsme informovali o krádeži další takové navigace. Tehdy zloděj navštívil areál zemědělské společnosti na území města Plzně. „Policie vyšetřuje krádež specfického modulu ze střechy zaparkovaného traktoru, který je důležitou součástí navigace samotného ovládání traktoru. Pachatel si vyhlédl tři roky starý traktor, ze kterého bez poškození odcizil přijímač navigace. Tím, že odňal a odcizil modul z traktoru, způsobil poškozenému hmotnou škodu za 90 000 korun,“ uvedla k případu neobvyklé krádeže plzeňská mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté po pachateli skutku pátrají a rádi přijmou jakékoliv poznatky k pohybu či výskytu odcizených specifických modulů. Nelze vyloučit, že všechny krádeže má na svědomí stejný pachatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krádež navigace, poškozený traktor, traktor, navigace, modul, ovládání traktoru, střecha, krádež, Plzeňský kraj, Klatovy, John Deere, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemědělcům škodí zloději, kradou jim ze střech traktorů drahé navigace za desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.