Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Testy za týden odhalily v Plzeňském kraji 593 nákaz, hospitalizovaných lidí s covidem dál ubývá

Po předchozí stagnaci v Plzeňském kraji klesá počet pacientů, kteří se léčí v nemocnicích s nemocí covid-19. Podle údajů z databáze ISIN bylo ve čtvrtek hospitalizováno v kraji 78 lidí s covidem, v intenzivní péči je zhruba desetina z nich. Dál klesá také počet nově zjištěných případů. Za uplynulý týden potvrdily testy v kraji 593 nových nákaz, což je asi polovina oproti předchozímu týdnu. Vyplývá to z dnešních dat ministerstva zdravotnictví.

Hygienici aktuálně uvádějí 2018 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Nejvíce jich je momentálně v Plzni (668), následuje Klatovsko (328), severní Plzeňsko (216), jižní Plzeňsko (325), Rokycansko (177), Domažlicko (176) a Tachovsko (128).

Na nižším počtu nových případů za posledních sedm dní mohou mít podíl i Velikonoce, o svátcích se méně testuje. Nadále klesá také takzvané incidenční číslo, tedy počet nově zjištěných případů za uplynulých sedm dní na 100 tisíc obyvatel. Aktuálně má v kraji hodnotu 100, před týdnem bylo 186 a o týden dřív 297. V celé ČR je dnes incidenční číslo 123 a Plzeňský kraj je mezi ostatními kraji na sedmém místě. Denní počty nově nakažených v uplynulém týdnu se pohybovaly od 24 do 181. Nejvíc nových nákaz za celou pandemii bylo v kraji potvrzeno podle ministerstva 1. února, a to 3061. Před rokem se ve stejnou dobu v kraji nakazilo 667 lidí.

Od začátku pandemie se v kraji s 578 500 obyvateli nákaza prokázala ve 218 076 případech a zemřelo 2420 lidí s nemocí covid-19. V posledních sedmi dnech zemřeli dva nakažení lidé, o týden dřív jich bylo sedm. Před rokem za stejné období zemřelo 30 lidí s covidem. Za letošní rok zemřelo dosud 223 lidí nakažených koronavirem.

Za posledních sedm dní se v kraji nakazilo nejvíc lidí v okrese Plzeň-město, a to 215, o týden dřív jich bylo 423. Na 100 tisíc obyvatel to je 110 nákaz. Nejmenší podíl nově nakažených v kraji měl v posledních sedmi dnech okres Domažlice, kde je aktuální incidenční číslo 68, jedno z nejnižších v celé ČR.

V kraji dosud zdravotníci spotřebovali 959 839 dávek vakcín. Alespoň jednu dávku dostalo dosud v kraji 378.371 lidí, což je přes 65 procent všech obyvatel. Za poslední týden dostalo vakcínu 401 lidí, o týden dřív to bylo 916 lidí. Převládají třetí, posilující dávky. Pro první dávku si za sedm dní přišlo 36 lidí, šest z nich se nechalo očkovat novou vakcínou Novavax.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, vakcína, Velikonoce, Česko, Plzeň, okres Klatovy, Novavax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy za týden odhalily v Plzeňském kraji 593 nákaz, hospitalizovaných lidí s covidem dál ubývá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.