Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocnice žádají zájemce o testy: Pokud se nemůžete dostavit, zrušte rezervaci

Obrovský zájem o vyšetření antigenními testy v těchto dnech hlásí Klatovská, Domažlická i Stodská nemocnice. Přesto se stává, že několik desítek termínů zarezervovaných přes internet zůstává nevyužito. Mnozí lidé se totiž i přes rezervaci nakonec na testy nedostaví. A svůj termín bohužel ani nezruší, čímž blokují další zájemce, na které se nedostalo.  

Nemocnice proto s ohledem na další zájemce žádají objednané, kteří se nemohou z jakýchkoli důvodů k vyšetření dostavit, aby rezervaci pokud možno co nejdříve zrušili a umožnili tak otestovat někoho jiného.  

"Každému, kdo se objedná, ať už k antigennímu nebo PCR testu, přijde po objednání potvrzovací mail, ve kterém je i možnost rezervaci kdykoli zrušit. Žádáme každého, kdo nemůže přijet, aby tak co nejdříve učinil. Ale klidně i  hodinu před termínem. Je řada zájemců, kteří by uvolněné místo rádi využili," vyzývá mluvčí nemocnice Jiří Kokoška s tím, že včasné zrušení rezervace, kterou nelze využít, je i vyjádřením solidarity mezi přeshraničními pracovníky. Právě oni jsou totiž v těchto dnech nejčastějšími "návštěvníky" odběrových míst.

Nemocnice Plzeňského kraje provedly v posledních sedmi dnech téměř 2600 antigenních testů a přes 1450 PCR testů, Celkem tedy 4050. Termínů pro antigenní testy ale bylo vypsáno o dvě stovky víc. Jen asi třicítka zejména v méně atrakttivních dnech uprostřed týdne nebyla vůbec obsazena. Zbylé propadly, protože objednaní zájemci nepřijeli. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPK

Štítky antigenní testy, test na covid zdarma, rezervace, pendleři, Plzeňský kraj, nemocnice Plzeňského kraje, nemocnice, rychlý antigenní test, Stodská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice žádají zájemce o testy: Pokud se nemůžete dostavit, zrušte rezervaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.