Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival Finále zavítá i na předzahrádky, kromě filmů nabídne i hudební vystoupení

Pomoci oživit kulturu ve městě po koronavirové pandemii má projekt „Plzeňské kulturní předzahrádky“. V dané termíny si lidé zarezervují místo na venkovní zahrádce, kromě speciálního menu dostanou i film nebo koncert.

Princip je jednoduchý, podíváte se do programu a vyberete si podnik, který se do akce zapojil. Na místě dostane ochutnávku specialit i drinků a navíc i sluchátka. S těmi pak budete moci sledovat projekci daného filmu. Organizátoři slibují, že občerstvením projekci i hudební doprovod bude tematicky propojené.

Kultovní snímek Vražda Ing. Čerta nabídne v neděli 26. července od 21:00 hodin kavárna Walter ve Smetanových sadech. Zde si za 300 korun mohou diváci zakoupit tentokrát nejen vstupenku na venkovní silent projekci zmíněného filmu, zprostředkovanou přímo před kavárnou, ale současně s ní obdrží při příchodu i speciální gin&tonic drink z nabídky kavárny a variaci tapas. Součástí zakoupené vstupenky je zapůjčení sluchátek k projekci,“ uvedla Eva Veruňková Košařová, ředitelka filmového festivalu Finále Plzeň.

Ve čtvrtek 6. srpna pak mohou filmoví nadšenci zavítat do Schované kavárny ve Zbrojnické ulici, kde se bude od 21:00 hodin promítat experimentální český snímek režiséra Oldřicha Lipského z roku 1967 Happy end. „Jako menu k filmu si mohou diváci zvolit z variace domácích koláčků, které mají v promítaném snímku svou roli, dále rýžového flamery s jahodovou omáčkou a k tomu sklenici vína či domácí limonádu,” popsala ředitelka festivalu. Vstupenky na obě projekce budou k dispozici u obsluhy kavárny od pondělí 13. července.

Projekt nabídce také akce zdarma. 26. srpna se u Parku Homolka představí nově zřízená provozovna Kafe Smetanka. Zde od 18 hodin vystoupí lokální DJs, návštěvníci budou moci ochutnat i speciální drinky. Smetanka byla jednou z prvních a nejvíce postižených lokálních provozoven. Zdejší event má dopomoci k prezentaci nově budované kavárny, jejíž výstavba je podpořena druhým městským obvodem.

Události a kulturně-gastronomické večery budou postupně uveřejňovány na Facebooku Finále Plzeň a na sociálních sítích jednotlivých kaváren a restaurací. Iniciátory projektu jsou zástupci společnosti Film Servis Plzeň s.r.o. a organizátoři filmového festivalu Finále Plzeň. Podpořilo ho město Plzeň z dotačního programu Plzeňská 12, jenž vznikl s cílem zmírnit negativní dopady nouzového stavu na živnostníky, kulturní organizace a jiné subjekty.

Filmové večery na náplavce

Oblíbené české i zahraniční filmy zavítají v srpnu na náplavku. Promítat se bude zdarma každý týden od 1.srpna až do 12. září. Organizátoři slibují, že se projekce odehraje za každého počasí a to vždy od 21 hodin. 

Festival Finále se také zapojil do venkovních promítání na hradech a zámcích. Promítat se budou dvě letosšní novinky, film 3Bobule a Bourák. Do této akce se zapojil Hrad zámek Klenová, Švihov, Kozel a Státní hrad a zámek Horšovský Týn. Detaily o vstupném a termínech promítání naleznete na webových stránkách festivalfinale.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Finále Plzeň

Štítky film, kavárna, finále, projekt, vstupenka, předzahrádka, hudební vystoupení, nápoj, kultura, Finále Plzeň, Plzeň, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Finále zavítá i na předzahrádky, kromě filmů nabídne i hudební vystoupení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.