Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U diváků to vyhrálo v anketě plzeňské Divadlo J.K.Tyla, úspěchy sbírala i představení

Nejoblíbenějším tuzemským divadlem se podle diváckého hlasování v 16. ročníku výroční ankety internetového portálu i-divadlo stalo plzeňské Divadlo J.K.Tyla (DJKT). Dále v anketě zabodoval soubor muzikálu v čele se svým šéfem Lumírem Olšovským, který se stejně jako v loňském roce stal divadelní osobností roku 2019.

Redakce portálu i-divadlo jako nejlepší mužský herecký výkon v oboru muzikál ohodnotila Pavla Režného a jeho Smrt v muzikálu Elisabeth (režie Lumír Olšovský), přičemž Pavel Klimenda získal nominaci za titulní roli v inscenaci Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť (režie Gabriela Petráková). Obě plzeňské Elisabeth, Soňa Hanzlíčková a Michaela Gemrotová, byly nominovány na Nejlepší ženský herecký výkon a inscenace Elisabeth a Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť byly nominovány v kategorii Nejlepší inscenace roku. V redakční části získal také nominaci Roman Šolc za návrhy kostýmů k Elisabeth.

Muzikál DJKT nezůstal pozadu ani v divácké části ankety. Nejvíce hlasů v oboru muzikál získala velkolepá Elisabeth, na druhém místě se umístila hra Billy Elliot (režie Lumír Olšovský). Pavel Režný za svou roli uhrančivé Smrti získal i v divácké části ankety, ohodnocení Nejlepší mužský herecký výkon a to napříč všemi kategoriemi. Jeho kolegyně Soňa Hanzlíčková obsadila druhé místo za roli císařovny Alžběty, známé také jako Sisi, v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon. V oboru muzikál pak diváky zaujaly výkony Pavla Klimendy jako Josefa a Miloslava Frýdla a Šimona Fikara jako Billy Elliot.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto djkt.eu

Štítky divadlo, anketa, diváci, muzikál, představení, Divadlo J.K.Tyla, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Lumír Olšovský, Pavel Režný, Pavel Klimenda, Billy Elliot, Michaela Štiková, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Alžběta Bavorská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U diváků to vyhrálo v anketě plzeňské Divadlo J.K.Tyla, úspěchy sbírala i představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.