Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Plzni začala rekonstrukce a úpravy větší části Mohylové ulice

V Plzni dnes začala rekonstrukce části Mohylové ulice za 92 milionů korun včetně DPH. Bude uzavřená. Po frekventované krajské silnici druhé třídy si zkracují cestu řidiči mířící od Prahy na Most a Karlovy Vary. Kraj, město a Vodárna Plzeň opraví půlkilometrový úsek od Husova parku k Masarykově ulici a most přes Úslavu na Chrástecké ulici. Stavba, jejíž dokončení je plánováno nejpozději na květen 2020, je rozdělena do tří etap, řekl mluvčí kraje René Zeithaml.

"Při úplné uzavírce vede objízdná trasa pro veškerou dopravu ulicemi Masarykova-Těšínská-Jateční ve směru z Doubravky na Bílou Horu a Bolevec. V opačném směru pak ulicemi Jateční, Rokycanská a Masarykova," uvedl Zeithaml. Na Jateční už se dnes tvořily velké fronty.

První etapa od Husova parku do Staniční ulice začala dnes v 07:00 a potrvá do 31. října včetně mostu přes Úslavu, jehož oprava skončí o dva měsíce dříve. Také autobusové linky 30 a 28 byly převedeny na objízdné trasy, dočasně zrušené jsou zastávky u Polikliniky Doubravka a Husův park. Linka 28 je odkloněná po Těšínské a Staniční ulici, autobusy číslo 30 na Jateční a Těšínskou ulicí. Ve špičkách jezdí v půlhodinových intervalech náhradní linka po po ulicích Zábělská, Masarykova, Těšínská, Staniční, Jateční, Doubravecká a Chrástecká.

Část Mohylové ulice se po úpravách rozšíří, nové budou konstrukční a krycí vrstvy, zálivy MHD, stavbaři upraví chodníky na stezku pro chodce i cyklisty, vzniknou nová parkovací stání. Součástí stavby je i obnova železobetonové kanalizace a litinového vodovodu. Navazující železobetonový most přes Úslavu bude mít zesílené nosné konstrukce, novou vozovku a izolaci, ložiska, zábradlí a chodníky.

Z celkové sumy uhradí Vodárna Plzeň 46 milionů korun, třetinu Správa a údržba silnic Plzeňského kraje a zbytek město.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, stavby, správa, Plzeň, FOTO, Úslava, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Praha, Karlovy Vary, Most, Doubravka, Bílá Hora, Bolevec, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni začala rekonstrukce a úpravy větší části Mohylové ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.