Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Červencové nehody si vyžádaly šest lidských životů. Při té nejtragičtější zahynuli rodiče dvou malých dětí

Šest lidí zahynulo v červenci při dopravních nehodách v Plzeňském kraji, loni jich v prvním měsíci letních prázdnin bylo o jednoho méně. Do policejních statistik se nejhůře zapsalo neštěstí ze začátku měsíce, kdy zemřeli u odbočky na Horní Břízu rodiče dvou dětí předškolního věku. K poslední nehodě se smrtelnými následky došlo na novém obchvatu Plzně, kde se čelně střetl osobní vůz s protijedoucí dodávkou, pětačtyřicetiletý muž zemřel při převozu do nemocnice.

K první a vůbec nejtragičtější nehodě došlo v noci 4. července na silnici I/27 nedaleko odbočky na Horní Břízu. Auto tam vyjelo mimo vozovku a přetočilo se přes střechu. Záchranáři na místě bojovali o život jednačtyřicetiletého muže, bohužel už mu nebylo pomoci. Úspěšně resuscitovali o patnáct let mladší ženu, která však zemřela o několik hodin později v nemocnici. Ve voze cestovaly i dvě malé děti ve věku dva a čtyři roky. Nejmenší účastníci nehody vyvázli s lehčími zraněními.

„Vozidlo Škoda Fabia jelo ve směru jízdy od obce Plzeň k obci Kaznějov. Zhruba 300 metrů před křižovatkou na obce Horní Bříza x Třemošná vyjelo z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo vozovku, kde v silničním příkopu havarovalo. Dále se přetočilo na střechu a zůstalo v pravém jízdním pruhu na komunikaci,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Iva Vršecká.

Další smrtelná nehoda se stala 10. července v Mýtě na Rokycansku. Řidič autočerpadla betonu zřejmě vlivem zdravotní indispozice nezvládl řízení a narazil do stodoly. Hasiči zvládli muže vyprostit z vozu a záchranáři okamžitě začali s jeho resuscitací. Muže se jim však už oživit nepodařilo.

Bývalý osmaosmdesátiletý komunistický ministr zemědělství a tehdejší místopředseda vlády ČSSR Miroslav Toman starší se stal obětí nehody, ke které došlo u Běšin na Klatovsku.

Bývalý komunistický ministr zemědělství Miroslav Toman zemřel na následky zranění po nehodě jeho mercedesu

Senior, který zahynul na následky těžkých zranění způsobených při havárii luxusního vozu značky Mercedes, byl bývalý komunistický ministr zemědělství a tehdejší místopředseda vlády ČSSR Miroslav Toman starší. Nehoda se stala v pátek odpoledne u...

„Řidič jel se svým vozidlem Mercedes-Benz po silnici I/27 ve směru z obce Běšiny na obec Klatovy a z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravního značení a následně se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu. Muž bohužel přes veškerou snahu lékařů svým zraněním v nemocnici podlehl,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Nepozornost stála život také řidičku osobního auta, která i přes výstražná znamení vjela u Běšin na Klatovsku na železniční přejezd. Při střetu s projíždějícím vlakem utrpěla velmi vážná zranění, kterým později v nemocnici podlehla.

K poslední smrtelné nehodě došlo o posledním červencovém víkendu na letos nově otevřeném obchvatu Plzně. Pětačtyřicetiletý muž za volantem osobního vozu se u sjezdu na Křimice čelně střetl s protijedoucí dodávkou. Řidiče osobáku museli ze zdemolovaného vraku vyprostit, záchranáři ho začali okamžitě resuscitovat. Muž však při převozu do nemocnice svým zraněním podlehl. Zranění utrpěla i dvoučlenná posádka dodávky.

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky smrtelné nehody, tragické nehody, přehled nehod, nehodovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červencové nehody si vyžádaly šest lidských životů. Při té nejtragičtější zahynuli rodiče dvou malých dětí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.