Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požár náklaďáku s psími granulemi uzavřel dálnici D5 ve směru na Rozvadov

, aktualizováno 15. června 2023, 12:47

S požárem nákladního vozu bojovali ve čtvrtek dopoledne hasiči na 112. kilometru dálnice D5 za sjezdem na Stříbro. Plameny vůz zcela zničily. Po dobu hašení byl provoz na dálnici uzavřen. Na místě se tvořily dlouhé kolony, které sahaly až ke 108. kilometru. Krátce před devátou hodinou se zprůjezdnil levý jízdní pruh, zcela otevřená byla dálnice po půl jedné odpoledne.

K rozsáhlému požáru nákladního vozu vyjížděli hasiči dnes krátce před půl devátou dopoledne. „Požár byl v plném rozsahu. Po dobu hašení byl provoz v místě zcela zastaven,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar s tím, že před devátou již mohli řidiči projíždět směrem na Rozvadov v jednom jízdním pruhu. „Dodávka byla odtažena, dálnice je zcela průjezdná a provoz obnoven," informovala na Twitteru policie krátce po půl jedné odpoledne. 

Nákladní vůz převážel psí granule. Příčinou požáru byla techniclá závada, škody odhadují hasiči na 300 tisíc korun. Letos to přitom není poprvé, kdy na dálnici hořelo. Obrovské škody nechápal například požár kamionu u Rokycan. Nákladní vůz převážel karton, plameny se tak rychle šířily až pohltily celý vůz. Hasiči museli celý náklad vyložit a opět prohašovat. Odhadované škody se pohybovaly okolo jednoho milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár kamionu, požár na D5, nehoda na D5, uzavřená dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár náklaďáku s psími granulemi uzavřel dálnici D5 ve směru na Rozvadov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.