Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Americká klasika dorazí do Plzně, dvacítka výrobců burgerů předvede své umění

Největší česká putovní akce pro milovníky jídla – Burger Street Festival dorazí 21. srpna také do Plzně, konkrétně za brány plzeňského pivovaru. Připraveny jsou dvě desítky „burgermakerů“, dvě tuny hovězího masa a samozřejmě hektolitry piva. Návštěvníci akce se dočkají i speciálního plzeňského burgeru. A jak bude chutnat, mohou sami ovlivnit.

Výrobci burgerů budou připravovat jednotlivé porce přímo před návštěvníky a hosty. „Kromě tradičních masových burgerů si budou moci lidé vychutnat i vegetariánské verze, celiaci pak ocení i bezlepkovou variantu housek, kterou bude nabízet hned několik prodejců. A ti, kteří původně americké pochoutce neholdují, si mohou vybrat s řady dalších stánků s jinými pokrmy. Od tradičních belgických hranolek až po sladké speciality jako rolovaná zmrzlina nebo churritos,“ říká organizátor Burger Street Festivalu Bedřich Snášel.  

Pomozte nám s burgerem pro Plzeň, lákají organizátoři

Letošní novinkou v programu festivalu bude příprava speciálního „Plzeňáku“ – burgeru poskládaného pouze pro plzeňské návštěvníky. Jeho přípravu bude mít na starosti ambasadorka festivalu - herečka, moderátorka a food blogerka Markéta Hrubešová. Jaké ingredience ale použije, mohou ovlivnit i fanoušci festivalu na sociálních sítích.

„Vyzvali jsme je, aby nám dávali tipy, co by si v plzeňském burgeru přáli. Předpokládáme, že by to měly být suroviny, které jsou pro město typické a zároveň budou ladit se skvělým plzeňským ležákem,“ vysvětluje Snášel. „Jen prosíme – nechtějte po nás, abychom do toho burgeru dávali pivo,“ dodává se smíchem.

O Burger Street Festivalu

Největší putovní food festival v zemi navštívilo za loňský rok 345 tisíc lidí, kteří snědli desítky tun hovězího masa, vypili 280 tisíc piv a 228 tisíc nealkoholických nápojů. Na každém festivalu se přestaví 15 – 30 prodejců, kteří kromě burgerů nabízejí i jiné streetfoodové pokrmy, sladkosti a nápoje.

„Tento koncept jsme si vyzkoušeli už v Ostravě, Olomouci a Hradci. Je těžké, tedy kromě Olomouce, najít vždycky typickou lokální chuť. Ale ráda se inspiruji buď v místních receptech a chutích, která jsou ta místa typická,“ vysvětluje Markéta Hrubešová. Několik degustačních porcí plzeňského burgeru připraví každý z festivalových dnů přímo na podiu, kde bude probíhat i další program včetně oblíbených soutěží pro návštěvníky.

Food festival s respektem ke zdraví

Největší nároky na hygienu organizátoři kladou na samotné „burgermakery,“ kteří připravují jídlo pro návštěvníky. Ti jsou povinni dezinfikovat co nejčastěji svůj pracovní prostor i jeho okolí a samozřejmě pracují v hygienických rukavicích. „Návštěvníci nijak zásadně omezeni nejsou, pro jejich komfort samozřejmě budeme mít připravené desinfekční prostředky a budeme se maximálně soustředit na úklid. A samozřejmě musíme dodržet pravidla stanovující maximální počet návštěvníků akce,“ upřesnil Snášel.

Burger Street Festival se bude konat od 21. do 23. srpna, pro návštěvníky bude otevřeno od 10 do 20 hodin, v neděli pak festival zavře své brány o hodinu dříve. Na akci se neplatí vstupné, zdarma je i doprovodný program.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Burger Street Festival

Štítky Burger Street Festival, Plzeňský Prazdroj, gastronomie, burgery, Plzeň, festival, pivo, umění, Markéta Hrubešová, pivovar, Olomouc, jídlo, hovězí maso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americká klasika dorazí do Plzně, dvacítka výrobců burgerů předvede své umění  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.