Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Podvodníci vyluxovali ženě účet, přišla o více než milion korun

O více než milion korun přišla pětačtyřicetiletá žena z Plzně, která naletěla na oblíbený trik podvodníků. Pachatelé ji přesvědčili, že si někdo chce jménem sjednat úvěr. Aby vyděšenou oběť ve všem utvrdili, přepojili ji na pracovníka bezpečnostního oddělení Postupně z ženy dostaly všechny potřebné informace i veškeré její úspory.

„Poškozenou pětačtyřicetiletou ženu kontaktoval zaměstnanec jedné bankovní společnosti a pod smyšlenou legendou jí sdělil, že někdo chce zneužít její občanský průkaz při čerpání úvěru. Ženu následně přepojil na pracovníka bezpečnostního oddělení,“ popisuje praktiky podvodníků policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Onen bezpečnostní expert ženě ochotně vysvětlil, jaké má možnosti, aby nepřišla o své peníze. Navrhl jí zmrazení bankovního účtu až na půl roku a neustálými otázkami z ní postupně dostal veškeré informace, které potřeboval. Především ho zajímal zůstatek na jejím účtu. „Následně jí poradil, aby peníze z účtu vybrala a to prostřednictvím různých bankovních institucí a různých bankomatů a poté peníze vložila do bitcoinmatu, odkud se jí převedou na takzvaný rezervní účet, který jí založil,“ pokračuje mluvčí.

Žena postupovala přesně podle instrukcí a přišla tak o bezmála 1,3 milionu korun. Stejným způsobem přišla o své peníze i další šedesátiletá žena, které podvodník navíc sdělil, že z důvodu úniku informací z její banky nesmí teď nikoho kontaktovat, a že věc řeší s pražskou pobočkou. Poškozená přišla o 300 tisíc korun.

Oba případy vyšetřuje policie jako podvod. „Žádná banka neřeší únik osobních dat či zneužití účtů klientů telefonicky a nikdy nenabádá své klienty k výběru hotovosti a k následnému vložení na jiné účty nebo do bitcoinmatu. Takto postupují pouze podvodníci,“ varuje policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, bitcoinmat, falešný bakéř, žena uvěřila podvodníkovi, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Logr

Za hloupost se prostě platí....

Neděle, 21. dubna 2024, 23:59Odpovědět

Josef Brožek

Tohle na mě taky zkoušel nějaký ksindl.. prý, že jsem byl "u nich na pobočce" a rozjednal si tam úvěr a když jsem jim řekl, že jsem tam nebyl, mistrně mě naváděli k představě, že se tam za mě někdo vydával s padělanou občanku a že je tedy potřeba to zrušit a blablabla... "Pracovníkovi banky" jsem řekl, že ho podřežu jako dobytka a jeho rodiče a děti před jeho očima předem upálím. No, a pak zavěsil. Může si jít stěžovat třeba na Štrasburku, dezoš.

Neděle, 21. dubna 2024, 20:14Odpovědět

Podvodníci vyluxovali ženě účet, přišla o více než milion korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.