Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Domácí kompostéry jsou hit, zájem o ně mají stovky lidí

Než mít za domem nevzhledné hnojiště nebo nosit bioodpad do přeplněných hnědých nádob, je lepší se uchýlit ke kompostérům. Ty řada měst poskytuje zdarma svým obyvatelům. Ti tak mají své vlastní kvalitní hnojivo na zahrádku a město ušetří za svoz odpadu. Spokojení jsou tak všichni.

Ani ne za dva týdny přišlo na úřad v Rokycanech 240 vyplněných dotazníků. Těch se tu nakonec nashromáždilo 544. Čeho se týkaly? Jestli mají lidé o domácí kompostéry zájem. Evidentně mají. Dotazníky nyní budou sloužit jako podklad pro podání žádosti o dotaci.

V případě, že dotaci získá, zapůjčí domácí kompostéry zájemcům na pět let, pak přejdou zcela do jejich vlastnictví. Vedení města tak chce snížit množství biologického odpadu ve směsném komunálním odpadu,“ uvedla mluvčí radnice Tereza Maixnerová.

Státní fond životního prostředí přijímá žádosti až do konce července. Teprve pak je začne vyhodnocovat. Až přibližně na přelomu roku bude jasné, jestli Rokycany uspěly, nebo ne. „V případě kladného výsledku se mohou obyvatelé města těšit, že domácí kompostéry získají na jaře příštího roku,“ uzavřela Maixnerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MÚ Rokycany

Štítky kompostér, Rokycany, dotace, zahrada, odpad, kompostoviště, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí kompostéry jsou hit, zájem o ně mají stovky lidí  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.