Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Termín Středoevropské rally se posouvá. Závod světového šampionátu se na Plzeňsku pojede dříve

Termín konání dalšího ročníku Středoevropské rally se oproti původnímu předpokladu posouvá. V Česku, Německu a Rakousku se po loňské úspěšné premiéře předposledního dílu světového šampionátu v rally pojede podruhé v řadě v roce 2024 už od 17. do 20. října.

Slavnostní start se uskuteční v Praze, kde se opět odehraje divácká superspeciální zkouška na závodišti v Chuchli. Páteční etapa se pojede stejně jako minulý rok na Šumavě. Organizátoři původně plánovali uspořádat druhý ročník Středoevropské rally o dušičkovém víkendu od 31. října do 3. listopadu. Jenže narazili na problémy se získáním povolení týkajících se potřebných uzávěr.

Změnou bude rovněž umístění servisního centra. Ve srovnání s minulým rokem nebude v Pasově, ale v nedalekém Bad Griesbachu. Plochy v Pasově byly totiž po změně termínu závodu rezervovány na jinou akci. Dostatečně velké prostory našli organizátoři v dějišti jednoho z největších bavorských veletrhů, kde měla zázemí v roce 2017 zázemí 3-Städte rally.

Trasy rychlostních zkoušek o délce přibližně 300 kilometrů se pojedou v osvědčených regionech. Organizátoři chtějí využít maximálně zkušeností z prvního ročníku, který sledovalo přes sto dvacet pět tisíc diváků. Vítězství bude obhajovat Belgičan Thierry Neuville na voze Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Středoevropská rally

Štítky rally, Středoevropská rally, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Termín Středoevropské rally se posouvá. Závod světového šampionátu se na Plzeňsku pojede dříve  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.