Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Famózní výkon, Plzeň nekompromisně rozdrtila domácí Hradec Králové 2:5

, aktualizováno 5. března 2021, 23:00

Šestá Plzeň se dnes potkala s pátým Hradcem Králové na jeho ledě. A šlo o hodně. V posledních dvou zápasech se totiž bojuje o účast ve finálové čtyřce. Plzni se dnes dařilo a dlouho to vypadalo, že Hradec Králové zažije debakl s nulou. Nakonec se domácí v závěru utkání vzchopili a prohráli 2:5.

A hostující Plzeň vletěla do utkání jako uragán. Už ve 4. minutě vedli indiáni po parádě kapitána Milana Gulaše. Ten zůstal sám stát za brankou soupeře, dostal přihrávku a nezaváhal. Našel mezeru u nejbližší tyče a bylo to 0:1.  

Plzeň byla i nadále střelecky při chuti a dvěma slepenými góly se hosté dostali do vedení 0:3. Nejprve překonal brankáře Jan Eberle. Potom se trefil dělovkou pod horní tyč Petr Kodýtek. Až do konce první třetiny se už skóre nezměnilo, ale Plzeň měla viditelně navrch a vytvořila si celou řadu dalších gólových šancí. Hradec ale podržel brankář Štěpán Lukeš.

Drtivá převaha Plzně pokračovala i ve druhé třetině. Hradci se nedařilo a toho využili hosté. Na 0:4 zvyšoval Sebastián Malát. Pátý gól do hradecké branky padl při plzeňské přesilovce. A stalo se tak po bombě Milana Gulaše, který opět zůstal zcela osamocený. A dal tak dnes svůj druhý gól.

V závěrečné třetině se přeci jen vzchopili domácí, kteří nechtěli padnout s nulou. Na 1:5 snižoval Radek Pilař. A v 55. minutě vykřesal další jiskřičku naděje Jan Veselý. Ten nasměroval puk nechytatelnou bombou rovnou pod hodní tyč a bylo to 2:5.  

A jak to vidí hráči? 

 „Věděli jsme, o co hrajeme, od začátku utkání jsme plnili to, co jsme si před zápasem řekli. Už minulé střetnutí se Zlínem bylo perfektně odehrané a dnes jsme to jen potvrdili. Vůbec nic nehodláme balit, protože je neustále ve hře postupová čtyřka. Stát se ještě může cokoliv, Liberec máme na dva body, v neděli tam tak necháme všechno a já věřím, že se k nám štěstí přikloní a přímý postup půjde k nám,“ říká kapitán po utkání střele dvou gólů Milan Gulaš.

Plzeň po dvou úspěšných posledních duelech rázem chytla druhý dech, po čtyřech kolech, kdy odcházela z ledu s prázdnou, nyní boduje popáté v řadě a stále je jen krůček od postupové čtyřky. Popírá tak prognózy odborníků, které ji před finišem základní části zcela odepisovaly. „Tak je to vždycky nejlepší. Když nás experti pasují do takové role, tak nám to může jenom pomoci. Jak jsem již říkal, všechno je otevřené. Stále nám případná nedělní výhra nemusí stačit, ale to se nedá nic dělat, takový je hokej. Jsme již ale v tuto chvíli připraveni na play off, protože tyto zápasy tak bereme,“ uzavírá kapitán.

V nadějích se k posledním kolu základní části upíná i Tomáš Mertl: „Přesně tak. Budeme hrát o čtyřku, chceme vyhrát a uvidíme, jak se to vyvine.“ I on si samozřejmě dnešní výkon nemohl vynachválit. „Byli jsme dobře připraveni, chtěli jsme jako první udeřit. To se nám povedlo, trochu i se štěstím. Další útoky na to navázaly. Byla to hrozně důležitá první třetina.“ Naráží tak i na fakt, že o pět plzeňských branek se dnes podělily všechny čtyři formace. Bodově se tak daří i hráčům, kteří dostali více prostoru i právě díky velké marodce Škody v průběhu sezóny. „Je to tak. Ukázali se kluci, kteří dostali prostor a hrají velmi dobře. Což je pro nás skvělé, že máme lajny vyrovnané a umí se prosadit. To bude v play off hodně důležité,“ říká.

    

Ohodnoť článek

Foto mountfieldhk.cz

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Mountfield Hradec Králové, utkání, FC Viktoria Plzeň, FC Hradec Králové, Milan Gulaš, Jan Eberle, Petr Kodýtek, FC Slovan Liberec, FC Fastav Zlín, Štěpán Lukeš, Tomáš Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Famózní výkon, Plzeň nekompromisně rozdrtila domácí Hradec Králové 2:5  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.