Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes to tam padalo, indiáni doma zdolali Litvínov 5:4

, aktualizováno 5. února 2021, 22:00

Počtvrté v letošní sezóně se dnes utkala pátá Plzeň s jedenáctým Litvínovem. Ve všech předchozích utkáních se vždy radovala Plzeň. Tentokrát to byla doslova gólová smršť. Góly padaly na obou stranách. Domácí byli ovšem stále ve vedení a to jim vydrželo až do konce. Litvínov zdolali indiáni 5:4.

Indiáni šli do vedení v 9. minutě po využité přesilovce gólem kapitána Milana Gulaše. Po přihrávce Petra Kodýtka si pak odražený puk srazil do branky gólman Litvínova. Na 2:0 pro domácí zvyšoval v 16. minutě na konci vlastního oslabení Jakub Pour. Po nádherné sólové akci prostřelil neomylně brankáře Godlu.     

Góly padaly i ve druhé třetině. Nejprve hosté týmu HC VERVA Litvínov snížili na 2:1 gólem Františka Lukeše. Ten se dokázal vymanit ze sevření dvojice plzeňských obránců a pálil k pravé tyčce. Indiáni odpověděli o půl minuty později. Svůj druhý gól dal Jakub Pour, který se ocitl osamocený před brankářem. A bylo to 3:1.

Ï Litvínov ovšem ukázal, že umí dávat kontaktní góly. O 47 vteřin zůstal tentokrát osamocený hráč před brankou Plzně. Tentokrát to byl Oskars Cibulskis, komu jen stačilo nastavil hůl a pohodlně dostal puk za záda domácího gólmana Pavelce. A gólem do šatny pak Litvínov srovnal skóre na 3:3. Po obrovském tlaku hostů vypálil čerstvý reprezentant Patrik Zdráhal. Bohužel Pavlát puk neudržel a ten se pak zastavil těsně za brankovou čárou.

Do závěrečné třetiny vstoupili lépe domácí. Plzeň šla do vedení po akci Eberleho a Kracíkem. Přihrával před branku na volného Luboše Roba. Ten pak zavěsil pod horní tyčku a bylo to 4:3. Dvě minuty před koncem zvyšoval na 5:3 svým druhým dnešním gólem Milan Gulaš a zdálo se, že je rozhodnuto. Litvínov ovšem nesložil zbraně a po 35 sekundách snížil na konečných 5:4 Richard Jarůšek ránou do pravého horního rohu.  

A jak hodnotí utkání střelec dvou branek Jakub Pour?

„Bylo to hodně těžké utkání. Začali jsme dobře, ale ve druhé třetině jsme je zbytečně pustili zpátky do hry, vyrovnali nám, takže jsme moc rádi, že jsme vše nakonec zvládli a ve třetí třetině zápas pro sebe urvali.“ Statistika nuda je, má však cenné údaje. Vše hrálo pro domácí, jelikož se započtením i letního poháru, před dnešním střetnutím Plzeň svého soka porazila na domácím ledě hned devětkrát v řadě. „O tom jsem ani nevěděl. Na každý zápas se připravujeme stejně, snažili jsme se podat co nejlepší výkon, abychom vyhráli a to se nám povedlo. Jsme moc spokojení,“ hodnotí zápas Jakub Pour.

Po uzdravení Pavla Musila dostal do útoku Pour nového parťáka a plzeňský hráč si novou spolupráci, do které skvěle zapadl i Filip Suchý, nemůže vynachválit. V čem tkví kouzlo? „Snažíme se v každém zápase hrát co nejlépe. Pavel Musil i Filip Suchý jsou hodně šikovní hráči, jsou silní na puku, takže vše je jen o tom, zda si vyhovíme, pomůžeme si a hlavně se musíme hodně tlačit do brány. Mně osobně se s nimi hraje skvěle,“ říká na adresu svých spoluhráčů plzeňský odchovanec.

Ohodnoť článek

Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Litvínov, HC Verva Litvínov, FC Viktoria Plzeň, Milan Gulaš, Pavel Musil, Filip Suchý, Petr Kodýtek, František Lukeš, Luboš Rob, Richard Jarůšek, Patrik Zdráhal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes to tam padalo, indiáni doma zdolali Litvínov 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.