Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po koronavirové pauze bere Viktoria Plzeň vítězství, přehrála doma Budějovice 2:1

Do 25. kola Fortuna ligy nastoupili plzeňští fotbalisté po dlouhých 29 dnech nucené přestávky. Pauza se na jejich výkonu nijak závažně neprovila, naopak. Na svém domácím hřišti zdolali České Budějovice 2:1 a připsali si tak čtvrtou ligovou výhru v řadě.

Viktoriáni vlétli do zápasu jako uragán a hned po pár vteřinách mohli vést, střelu Adriela Ba Louy zpoza vápna ale Vorel vyrazil na roh. Záložník z Pobřeží slonoviny se mohl prosadit ještě jednou, jenže po zpětné přihrávce Aleše Čermáka bránu vysoko přestřelil.

Čermák pak skvěle dostihl míč před dopadnutím za čáru a poslal jej na Filipa Kašu, i jeho však skvěle vychytal Vorel. O pár minut později už se ale červenomodří mohli radovat – a to z naprosto parádního gólu! Lukáš Kalvach napálil odražený balón za vápnem z první a jeho volej skončil v bráně.

Zvýšit plzeňské vedení mohl zase Ba Loua, tentokráte jeho pokus vyrazil Vorel na tyč. A tak přišel trest těsně před koncem první půle. Benjamin Čolič našel přesným centrem hlavu Pavla Nováka a ten stanovil poločasové skóre na 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky naskočili Západočeši opět velmi aktivně, začali ho hned další velkou šancí. Adriel Ba Loua vyzval ke střele Aleše Čermáka a Vorel míč vyrazil před Milana Havla, který naskočil do svého 150. soutěžního duelu v kariéře. Ani ten si však na hostující gólmana nepřišel.

Stejně jako Jean-David Beauguel, který po zpětné přihrávce Ba Louy napálil balon do břevna. Zaslouženého vedení se ale Plzeňané dočkali, po dalším pasu od výborně hrajícího Ba Louy se poprvé v plzeňském dresu trefil Šimon Falta.

Zahozené spousty šancí tak nemusely svěřence trenéra Adriana Guľy tolik mrzet, Viktoria si totiž i tak připsala proti Budějovicím vítězství 2:1, které je již čtvrté ligové v řadě.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, České Budějovice, FORTUNA:LIGA, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Aleš Čermák, Filip Kaša, Pobřeží slonoviny, Lukáš Kalvach, FK Viktoria Žižkov, Benjamin Čolić, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po koronavirové pauze bere Viktoria Plzeň vítězství, přehrála doma Budějovice 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.