Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Fotbalisté Plzně na úvod ligové nadstavby porazili Mladou Boleslav 3:0

Fotbalisté Plzně v úvodním kole ligové nadstavby porazili ve skupině o titul Mladou Boleslav doma 3:0. Západočeši nakročili za pohodlným vítězstvím hned v úvodu brankami Cadua a Cheicka Souarého, po změně stran se prosadil Tomáš Chorý.

Západočeši v lize s Boleslaví podesáté za sebou neprohráli a na rozdíl od únorové remízy 1:1 s ní tentokrát body neztratili. Viktoria v nejvyšší soutěži popáté za sebou nenašla přemožitele a zopakovala vítězství 3:0 z posledního kola základní části nad Teplicemi. Plzeňští z třetího místa tabulky dál ztrácejí 10 bodů na druhou Slavii. Boleslav zvítězila v jediném z posledních pěti kol a zůstala na páté příčce se ztrátou bodu na čtvrtou Ostravu.

Plzeňští už před nadstavbou měli téměř jisté, že skončí třetí, neboť už nemohli klesnout na čtvrté místo a zároveň výrazně ztráceli na druhou Slavii. I tak trenér Západočechů Koubek, který před pár dny prodloužil ve Viktorii smlouvu, nasadil prakticky nejsilnější sestavu a jeho svěřenci od úvodu dominovali.

V 10. minutě Chorý na polovině hřiště vysunul do pravé strany Šulce, jenž předložil balon ve vápně Caduovi a ten střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Brazilský krajní bek či záložník si připsal čtvrtý gól v ligové sezoně a jubilejní 20. branku v české nejvyšší soutěži.

Hned za dvě minuty domácí po podobné akci zvýšili. Po další Šulcově přihrávce z pravé strany nedůrazně odvrátil míč Kostka a druhý z plzeňských halfbeků Souaré z voleje poslal balon k tyči. Francouzská zimní posila Viktorie zaznamenala druhý gól v české lize.

Ve 29. minutě dostali domácí míč do sítě potřetí. Šulc ale na začátku akce přebíral míč v ofsajdu a 16. branku v sezoně nejvyšší soutěže, jíž by dotáhl lídra tabulky kanonýrů slávistu Jurečku, mu sudí po zásahu videorozhodčího odvolal. Poté Souarého střelu s námahou vytáhl na roh brankář Mikulec.

Středočeši moc nepřipomínali tým, který bojuje o evropské poháry. Jejich trenér Holoubek už do poločasu dvakrát střídal, a to samé provedl před startem druhého dějství.

Hosté po pauze na chvíli trochu přidali a favorita dvakrát podržel gólman Jedlička. Nejprve v 53. minutě vytáhl střelu Jawa a za chvíli vychytal i dalšího střídajícího hráče Vaníčka. Mezitím na druhé straně agilní Souaré v těžké pozici z voleje trefil horní část břevna.

V 62. minutě už Plzeň zvýšila na 3:0. Caduovu přihrávku z pravé strany umístil pohotově zblízka do sítě Chorý. Český reprezentant skóroval popáté z posledních tří soutěžních duelů a polepšil si na 11 gólů v ligové sezoně. Poté Souaré po "zasekávačce" minul odkrytou branku a neprosadil se ani hlavičkující Chorý.

Hostům zřejmě nebyl ve Štruncových sadech souzen ani gól. V 88. minutě totiž před Jedličkou selhal Král a vzápětí vypálil v další velké šanci nad Jawo. Neprosadil se ani v nastavení Hilál, jenž se na malém vápně ukopl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně na úvod ligové nadstavby porazili Mladou Boleslav 3:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.