Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně zvítězili v Českých Budějovicích 5:2, Šulc dal hattrick

Fotbalisté Plzně zvítězili ve čtvrtém kole první ligy na hřišti posledních Českých Budějovicích 5:2. Premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži se blýsknul bývalý hráč domácích Pavel Šulc. Další góly hostů vstřelili Ibrahim Traoré a Pavel Bucha, za Dynamo skórovali Jakub Hora z penalty a střídající Pavel Osmančík.

Plzeňský tým v součtu se čtvrtečním triumfem 4:0 nad Gzirou v úvodním utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy vyhrál ve čtvrtém soutěžním zápase po sobě a dobře se naladil na odvetu proti maltskému týmu, k níž nastoupí příští týden v Ta' Qali.

Už v osmé minutě po nepřesném odkopu Janáčka si míč zpracoval Traoré a zhruba ze 40 metrů přehodil českobudějovického brankáře. Dynamo ještě ani pořádně nevstřebalo fakt, že prohrává, a už za dvě minuty inkasovalo podruhé. Po Caduově centru Durosinmi na hranici ofsajdu posunul míč na Šulce, jenž zblízka nezaváhal.

Hosté mohli do přestávky navýšit vedení, ale nejprve velkou šanci nevyužil Bucha a stejný hráč poté trefil tyč. České Budějovice si během první části nevypracovaly jedinou příležitost, přesto dokázaly snížit. Po Hejdově ruce v šestnáctce snížil z penalty bývalý plzeňský záložník Jakub Hora. Proti Viktorii byl nařízen pokutový kop i ve čtvrtém ligovém utkání v ročníku.

Dynamo o naději na rychlé vyrovnání přišlo už ve 46. minutě, kdy Bucha po Kopicově přihrávce prostřelil Janáčka. V 72. minutě vstřelil další plzeňskou branku Šulc netradičně hlavou, chvíli nato snížil střídající Osmančík. Dynamo za stavu 2:4 opticky ožilo, ale žádnou větší šanci už si nevytvořilo. Naopak v závěru při standardní situaci Plzně zahrál rukou Adediran a ve druhé minutě nastavení Šulc z penalty dokonal hattrick.

Jihočeši sice poprvé od roku 2009 v domácím ligovém zápase s Plzní vstřelili gól, ale jejich nepříjemná série ze vzájemných střetnutí pokračuje. Plzeň v lize od října 2006 s Českými Budějovicemi ve 24 zápasech po sobě neprohrála a v posledních šesti vzájemných duelech zvítězila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Fortuna liga, České Budějovice, hattrick, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně zvítězili v Českých Budějovicích 5:2, Šulc dal hattrick  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.