Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté po honičce dopadli zdrogovaného motorkáře se zákazem řízení. V batohu měl kradené věci

Kuriózní případ průšviháře vyšetřují policisté na Klatovsku. Motorkář, kterého po honičce zadržela hlídka v Sušici, řídil motocykl i přes zákaz činnosti a jel bez registrační značky. Navíc měl pozitivní test na návykové látky, není držitelem řidičského oprávnění, převážel ukradené věci a odmítl lékařské vyšetření.

Incident měl začátek v Nádražní ulici v Sušici, kde policejní hlídka chtěla krátce po půlnoci zkontrolovat motocyklistu. „Muž ujížděl po cyklostezce u řeky Otavy a po Nábřeží J. Seitze, kdy na zvukové znamení k zastavení nereagoval. Řidič s motocyklem pokračoval v jízdě, na křižovatce ulic Nábřeží J. Seitze a ulice Palackého spadl s motocyklem,“ popsala úvod akce mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté řidiče kontrolovali a zjistili, že jde o pětadvacetiletého muže z obce u Nýrska. Dalším vyšetřováním vyšlo najevo, že má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech má uložen trest spočívající v zákazu činnosti řízení motorových vozidel od poloviny měsíce března 2022 na dobu tří let. A to zdaleka nebylo všechno.

Po dálnici se řítil kamion podivným stylem jízdy, uvnitř kabiny pak později našli policisté dva silně opilé cizince

Na podivnou jízdu tahače DAF s návěsem Krone, který se pohyboval po dálnici D5, upozornili policisty řidiči, kteří soupravu míjeli. Existovalo podezření, že za volantem seděl opilý řidič. Na základě upozornění policisté objevili podezřelý kamion...

Policisté následně zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Na výzvu se motorista podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na konopí i amfetamin a metamfetamin. Řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření i odběrům biologických materiálů. Motocykl značky Yamaha, na kterém řidič jel, byl bez registrační značky. U sebe měl muž batoh s různými věcmi a zbožím a existovalo podezření, že se jedná o ukradené věci.  Ráno se podařilo potvrdit, že předcházející den po jednadvacáté hodině muž věci ukradl v obchodě na ulici Hrádecká.

„Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření ze spáchání krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Je podezřelý i ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu,“ doplnila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policejní honička, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, Plzeň, kradené věci, motocykl, Sušice, okres Klatovy, policie, Otava, Yamaha, Nýrsko, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté po honičce dopadli zdrogovaného motorkáře se zákazem řízení. V batohu měl kradené věci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.