Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po dálnici se řítil kamion podivným stylem jízdy, uvnitř kabiny pak později našli policisté dva silně opilé cizince

Na podivnou jízdu tahače DAF s návěsem Krone, který se pohyboval po dálnici D5, upozornili policisty řidiči, kteří soupravu míjeli. Existovalo podezření, že za volantem seděl opilý řidič. Na základě upozornění policisté objevili podezřelý kamion zaparkovaný na odstavném parkovišti. Uvnitř kabiny pak našli dva totálně opilé cizince.

Policisté z Dálničního oddělení Ostrov u Stříbra teď hledají svědky případu, který se stal už 11. března letošního roku. „Na tísňovou linku krátce před 18:00 hodin oznámil svědek události, že se po dálnici D5 v prostoru 93. kilometru ve směru na Německo pohybuje nákladní souprava, jejíž řidič by mohl být s ohledem na jeho styl jízdy, pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.  

Policejní hlídka, která vyjela oznámení prověřit, zastihla nákladní soupravu již zaparkovanou v odstavném pruhu na 100,5 kilometru dálnice (exit Heřmanova Huť). „Souprava částečně zasahovala i do přípojného pruhu. V té době se v prostoru kabiny nacházeli dva silně podnapilí cizinci, kteří nebyli schopni říci, kdo nákladní soupravu řídil. Dosavadním šetřením dálniční policisté zjistili, že se tato souprava pohybovala na parkovišti u benzinové čerpací stanice Šlovice při dálnici D5 na 85 kilometru ve směru na Německo, odkud v 17:45 hodin vyjela na dálnici. V jízdě pokračovala na 100,5 kilometr, kde zůstala stát,“ řekla mluvčí policie.

Za účelem ustanovení řidiče nákladní soupravy se dálniční policisté obracejí zejména na řidiče, kteří se v uvedenou dobu pohybovali tímto úsekem dálnice a mohli by poskytnout záznamy z palubních kamer svých vozidel, či poskytnout informace důležité k ustanovení řidiče, aby se jim ozvali na telefon 974 337 501 nebo na tísňovou linku 158.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kamion, dálnice D5, opilý řidič, policejní pátrání, palubní kamera, dálnice, DAF, Německo, Ostrov u Stříbra, Heřmanova Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dálnici se řítil kamion podivným stylem jízdy, uvnitř kabiny pak později našli policisté dva silně opilé cizince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.