Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dvojice zlodějů vnikla do domu, kde spali tři lidé a začali krást. Probuzená majitelka je křikem zahnala

Drzost zlodějů nezná mezí. V Plzni na Slovanech se v noci vloupali do obývaného a zabezpečeného rodinného domu, kde v tu dobu spali tři lidé. Při jejich zlodějské výpravě, kdy ze všech prostor objektu snášeli na hromadu různé cennosti je ovšem vyrušila jedna obyvatelka, která se probudila. A spustila pořádný povyk.

Policie přijala informaci o vloupání do rodinného domu krátce před čtvrtou hodinou ráno. „Neznámí pachatelé překonali 160 centimetrů vysoké oplocení soukromého pozemku, na který vnikli. Jejich další cesta vedla k rodinnému domu, ve kterém tou dobou spaly tři osoby. Zloději do domu vnikli jeho zadním vchodem, přičemž poškodili vstupní dveře. Dále vnikli do sklepních prostor, který prohledali a odcizili dvě horská kola, motorovou pilu, uložené elektrické bourací kladivo v kufříku a řetěz na pilu,“ popsala začátek zlodějské akce mluvčí policie Veronika Hokrová.

Odcizené věci vynesli pachatelé ze sklepa ven na trávník za domem. Pak se vydali prohledat celý dům. „Jeden ze zlodějů vystoupal do prvního patra, které prohledal. Druhý se jal prohledávat přízemní bytový prostor. Mezitím zloděje v prvním patře vyrušila obyvatelka bytu, kterou probudilo světlo a šramot. Při spatření nezvaného hosta začala hlasitě křičet a volat o pomoc. Přitom začala zloděje pronásledovat až k venkovní vchodové brance,“ uvedla mluvčí policie.  

Hlukem a voláním o pomoc se probudili i další rodinní příslušníci. Pachatelé se dali na útěk. Zloděj, který v té době prohledával přízemí domu vyskočil ven oknem. Oba následně utekli z domu neznámo kam. Přivolaní kriminalisté na místě činu zajistili stopy. Pachatelé svým jednáním způsobili hmotnou škodu za desítky tisíc korun.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, rodinný dům, vykradený dům, spánek, rodina, zloději, zloděj, dům, policie, Plzeň, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

koupím střelnou zbraň, abych si mohl POMÁHAT a CHRÁNIT a to sebe, své děti a svá vnoučata

Středa, 19. května 2021, 12:09Odpovědět

Dvojice zlodějů vnikla do domu, kde spali tři lidé a začali krást. Probuzená majitelka je křikem zahnala  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.