Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Vlk se zřejmě pohybuje i na území Plzně, starosta Litic zveřejnil fotku usmrcené srnky

Myslivci nalezli v litickém lese na území šestého plzeňského obvodu mrtvou srnku. Zranění podle nich odpovídají způsobu, jakým loví velcí psi nebo vlci. Starosta varuje pejskaře, aby nenechávali své mazlíčky volně pobíhat a aby se drželi cest. Před výskytem vlka varovala 2. května i radnice v Dobřanech. Zvíře tam zachytila fotopast u Šlovického vrchu, tedy nedaleko od Litic.

„Dostal jsem zprávu od mysliveckého spolku Litice o nálezu ulovené srny v litickém lese. Zranění na kusu srnčí zvěře odpovídají způsobu lovení velkého psa, nebo vlka. Vzhledem k místu, kde byl čerstvě ulovený kus nalezen, je více pravděpodobný útok vlka,“ uvedl starosta Litic Michal Hausner (ANO) na svých sociálních sítích. Oficiálně obvod o události neinformoval.

Mrtvou srnku našli na odlehlejším místě mimo lesní cesty. „Doporučení myslivců je nenechávat při procházkách volně pobíhat psy v celém území litického lesa a pohybovat se pouze po cestách. Zatím není jasné, zda se jedná o jedince, nebo smečku,“ dodal starosta šestého plzeňského obvodu.

Před výskytem vlka varoval i Myslivecký spolek Dobřany už 2. května. „V lesních částech Vysoká a Šlovický vrch byl pomocí fotopastí zdokumentován výskyt vlka,“ informovala dobřanská radnice na svých webových stránkách. Také tam žádají veřejnost, aby se pohybovala výhradně na cestách a cyklostezkách. Stejně jako v Liticích by ani tam neměli majitelů psů pouštět zvířata z vodítka.

Fotopast zachytila vlka v lesích u Dobřan, město varuje pejskaře, aby měli mazlíčky na vodítku

V lesích u Dobřan na Plzeňsku se pohybuje vlk. Upozornil na to tamní myslivecký spolek. Radnice již vydala upozornění pro občany, aby se při procházkách drželi stezek. Pejskařům doporučují, aby nenechávali své psy volně pobíhat.

 

Ohodnoť článek

Foto Michal Hausner, Myslivecký spolek Dobřany

Štítky výskyt vlka, fotopast, Dobřany, Šlovický vrch, Vysoká, mrtvá srna, Litice, vlk na okraji Plzně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlk se zřejmě pohybuje i na území Plzně, starosta Litic zveřejnil fotku usmrcené srnky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.