Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

VIDEO: Dvě otužilé slečny v sychravém počasí naskákaly v zimních bundách do ledové vody slavné kašny

Hodně velké horko muselo být dvojici mladých slečen, které v sychravém a deštivém počasí naskákaly do kašny na plzeňském náměstí Republiky. V ledové vodě si v bundách zaplavaly a ještě před příjezdem městské policie předvedly i několik tanečních kreací. Navázaly tak na dlouhou řadu jiných plavců, kteří se v kašnách vykoupali před nimi. Ti ale plzeňské kašny využívají především v horkých letních dnech. Tentokrát to odnesla kašna symbolizující velblouda.

Nečekaná událost v podzimním počasí se odehrála na liduprázdném náměstí krátce před půlnocí. „Dvě mladé slečny se rozhodly, že si udělají trochu zábavy a vrhly se do kašny v bundách. A nezůstalo jen u obyčejného koupání. Slečny k tomu přidaly i originální taneční vystoupení se synchronizovaným broděním,“ popsala řádění v kašně mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Jedna plavkyně se ledové vody nemohla nabažit. S chutí si zaplavala a dokonce se nechala i osprchovat.  

Brzy na místo dorazili strážníci, které na neobvyklé dění upozornil prostorový poplach umístěný pro tyto případy přímo v kašně. Obě slečny opustily náměstí s ponaučením, že kašny nejsou veřejné koupaliště.

V kašnách se často koupou opilí Němci

Legendární zlacené kašny lákají v tropických vedrech ke koupeli mnohé jedince. Všichni takoví příznivci letní koupele na náměstí by ale měli počítat s tím, že kašny jsou pod dohledem bezpečnostních kamer. A takové drahé zchlazení přijde díky pokutě i na několik tisícovek. Možná by nebylo od věci zařadit tento fakt do turistického průvodce, neboť jsou to právě návštěvníci ze zahraničí, kteří v alkoholovém opojení skáčou polonazí do kašen.

Třeba loni dováděli dva Němci v kašně s názvem Chrtice. Také oni se svlékli do spodního prádla a naskákali do kašny. „Bystré oko městského kamerového dohledu je zaregistrovalo právě ve chvíli kdy se jeden z mužů pohodlně usadil, zatímco druhý využíval samotný chrlič vody jako masážní prvek pro svá záda,“ popsala tehdy jejich řádění Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie. Ke smůle obou mužů jim soukromou vířivku přijeli o pár minut později ukončit strážníci. Rozverní muži si za své chování vysloužili pokutu. Další tři němečtí turisté si z kašky udělali hydromasážní vanu a v poklidu tam popíjeli pivo. V zimě zase jiní výtečníci tančili na vypuštěných kašnách, které zakrývá poklop. 

Trojice turistů dováděla v kašně na náměstí, udělali si z ní hydromasážní vanu a pili v ní pivo

Legendární pozlacené kašny na plzeňském náměstí Republiky jsou obrovským fenoménem. Lidé je milují i nenávidí a turisté se v nich zase s oblibou v létě koupají. Tentokrát městská policie řešila případ trojice mužů, která si z kašny Anděl udělala...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městská policie Plzeň

Štítky koupel v kašně, dováděly v kašně, kašna na náměstí, náměstí Republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvě otužilé slečny v sychravém počasí naskákaly v zimních bundách do ledové vody slavné kašny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.