Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Trojice turistů dováděla v kašně na náměstí, udělali si z ní hydromasážní vanu a pili v ní pivo

Legendární pozlacené kašny na plzeňském náměstí Republiky jsou obrovským fenoménem. Lidé je milují i nenávidí a turisté se v nich zase s oblibou v létě koupají. Tentokrát městská policie řešila případ trojice mužů, která si z kašny Anděl udělala hydromasážní vanu a zvesela tam popíjela pivo.

„Pusťte si zvuk a vychutnejte si symfonii Čtvero kašnových vod. Úvodní věta pojednává o prvním turistovi, který se pouze ve spodním prádle vydal ke kašně, na jejímž okraji si odložil pivo, které si při nástupu do nádoby úspěšně skopl do vody,“ glosuje městská policie na svých sociálních sítích.

Jen o pár vteřin později se k prvnímu turistovi přidal jeho kamarád. Společně si přiťukli pivem, které následně rozstříkali všude kolem, zejména pak do vody. Třetí muž se na videu upravuje, zapózuje pro fotku a rovnou usedne pod chrlič, aby si dopřál vodní masáž. V tu chvíli ale přichází na scénu strážníci a radovánky jim rázně utnou a přidají i několika tisícovou pokutu. Maximální výše sankce je v tomto případě až 10 tisíc korun. 

V kašnách se často koupou opilí Němci

Legendární zlacené kašny lákají v tropických vedrech ke koupeli mnohé jedince. Všichni takoví příznivci letní koupele na náměstí by ale měli počítat s tím, že kašny jsou pod dohledem bezpečnostních kamer. A takové drahé zchlazení přijde díky pokutě i na několik tisícovek. Možná by nebylo od věci zařadit tento fakt do turistického průvodce, neboť jsou to právě návštěvníci ze zahraničí, kteří v alkoholovém opojení skáčou polonazí do kašen.

Třeba loni dováděli dva Němci v kašně s názvem Chrtice. Také oni se svlékli do spodního prádla a naskákali do kašny. „Bystré oko městského kamerového dohledu je zaregistrovalo právě ve chvíli kdy se jeden z mužů pohodlně usadil, zatímco druhý využíval samotný chrlič vody jako masážní prvek pro svá záda,“ popsala tehdy jejich řádění Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie. Ke smůle obou mužů jim soukromou vířivku přijeli o pár minut později ukončit strážníci. Rozverní muži si za své chování vysloužili pokutu. 

Čtete také:

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky koupání v kašně, koupali se v kašně, kašny, náměstí Republiky, Němci, turisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice turistů dováděla v kašně na náměstí, udělali si z ní hydromasážní vanu a pili v ní pivo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.