Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dvojice svérázných rybářů lovila z kašny na náměstí Republiky mince pomocí magnetu

Neobvyklou dvojici rybářů odhalil za bílého dne na plzeňském náměstí Republiky strážník operačního oddělení městské policie prostřednictvím kamery městského kamerového systému. Na monitoru spatřil muže a ženu, jak pomocí magnetu loví mince z moderní zlacené kašny.

„Strážník sledoval osoby, které se pomocí magnetu upevněného na provázku snažily zmocnit drobných mincí z kašny na plzeňském náměstí. Na místo proto okamžitě vyslal hlídku. Ta u kašny zastihla třiatřicetiletou ženu a s ní jedenačtyřicetiletého muže. Ten se posléze k protiprávnímu jednání přiznal,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Poměrně hubený úlovek včetně nástrojů k jeho ulovení strážníci muži odebrali pro potřeby správního řízení. Přestupek proti majetku bude řešit Komise k projednání přestupků Městského obvodu Plzeň 3.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky lovili mince magnetem, lovili mince z kašny, náměstí Republiky, lovili mince

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robert Novák

Ten článek je totální blbost. Lidi do kašen a podobně mince házejí dobrovolně a něco si přejí. Je to zvyk. Tak že se jedná o věc opuštěno nikoli ztracenou dle občanského zákoníku. A v to je uvede kdokoli si takovou věc muže přivlastnit. Tak nevím kde máte to protiprávní jednání.

Pondělí, 15. května 2023, 19:50Odpovědět

Ivan Babůrek

Překvapilo mne, že jde o protiprávní jednání. Nemám sice potřebu si takto opatřovat platidla, ale měl jsem za to, že drobné mince ztracené/vytroušené/odhozené ve veřejném prostoru se považují za věc bez majitele. V úctě Ivan Babůrek

Neděle, 14. května 2023, 17:02Odpovědět

Dvojice svérázných rybářů lovila z kašny na náměstí Republiky mince pomocí magnetu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.