Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nárazem do betonových zábran se auto převrátilo na střechu. Uvnitř zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič

Těžké zranění utrpěl osmačtyřicetiletý řidič osobního vozu značky Audi, který havaroval v prostoru starého hraničního přechodu v Rozvadově na Tachovsku. Auto se po nárazu do betonových zábran převrátilo na střechu. Uvnitř zůstal zaklíněný motorista a začal boj o jeho život, do kterého se pustili hasiči a záchranáři. Policisté zasahovali v úterý odpoledne také u hromadné nehody u Losiné, kde se střetlo šest aut.

„Zaklíněnou zraněnou osobu jsme museli vyprostit z převráceného automobilu. Po vyproštění jsme ji předali záchranářům a asistovali při ošetřování. Dobrovolná jednotka hasičů z Přimdy poskytovala předlékařskou pomoc do příjezdu záchranářů z Tachova,“ informoval o zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar. Vzhledem k vážnému stavu řidiče přiletěl k nehodě i vrtulník letecké záchranné služby. „Muž utrpěl středně těžká zranění a při vědomí jsme ho leteckou cestou transportovali na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Nehoda se stala v okamžiku, kdy jel řidič osobního automobilu ve směru z Německa od hranice na Rozvadov. Z dosud nezjištěných příčin auto najelo na betonovou zábranu u silnice, o kterou se následně převrátilo. Vzhledem ke stavu zraněného muže nebylo možné provést dechovou zkoušku na alkohol a byl nařízen odběr krve.

Hromadná nehoda u Losiné

Dnes se také bouralo na silnici I/20 u Losiné za Plzní, kde se postupně střetlo šest aut. Nehoda se obešla bez zranění, zablokovala však dopravu na hlavním tahu z Plzně do Písku. K události došlo u bývalé křižovatky, kde komunikaci první třídy dříve protínala silnice se Starého Plzence na Štěnovice ve směru jízdy na Plzeň. 

„K dopravní nehodě došlo ve směru jízdy od obce Losiná směrem na Plzeň. Řidič vozidla odtahové služby nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do dvou před ním jedoucích vozidel značky Jaguár a Opel Vectra. Do vozidla odtahové služby následně narazilo ještě vozidlo značky Volkswagen," popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Alkohol u všech účastníků vyloučily provedené dechové zkoušky. Řidič odtahovky dostal na místě pokutu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, starý hraniční přechod, převrácený osobák, těžce zraněný řidič, letecká záchranná služba, Losiná, havárie, úraz, silnice, Audi, Rozvadov, okres Tachov, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárazem do betonových zábran se auto převrátilo na střechu. Uvnitř zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.