Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školku zamořil plyn, který dovnitř vnikl okny. Záchranáři evakuovali 46 osob, pět dětí skončilo v nemocnici

Hasiči a záchranáři evakuovali ve čtvrtek 38 dětí a osm dospělých z objektu mateřské školy v Blatenské ulici v Plzni. Do vnitřních prostor školky vnikl plyn, několik dětí se ho nadýchalo a způsobilo to u nich nevolnost. Jak se později ukázalo, plyn se do školy dostal okny. Unikl z potrubí, které se nachází nedaleko od školky.

„Záchranná služba měla na místě tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, inspektora provozu a vůz pro mimořádně události. Po evakuaci budovy záchranáři na místě ošetřili pět dětí a transportovali je do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla k zásahu mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Při opravě plynové přípojky došlo k úniku plynu, který vlivem povětrnostních podmínek vnikl otevřenými okny do školského zařízení,“ vysvětlila důvod zamoření školy mluvčí policie Michaela Raindlová. Její slova potvrdil i mluvčí hasičů Petr Poncar. „Zřejmě při servisních úkonech na potrubí došlo k odfuku plynu. Ten se okny dostal i do blízkého školského zařízení. Prostory školky jsme odvětrali a poté, co jsme nenaměřili žádné nebezpečné koncentrace se děti i zaměstnanci mohli vrátit,“ dodal mluvčí Petr Poncar. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky zamořená školka, plyn, únik plynu, evakuace školky, děti se nadýchaly plynu, okno, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školku zamořil plyn, který dovnitř vnikl okny. Záchranáři evakuovali 46 osob, pět dětí skončilo v nemocnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.