Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fakultní nemocnice otevřela další místo pro odběry vzorků pacientů s koronavirem

Další stacionární odběrové místo pro pacienty s podezřením na onemocnění koronavirem spustila plzeňská fakultní nemocnice ve svém dalším areálu. Nově funguje stanoviště zřízené v bývalé vojenské nemocnici na Borech. Informoval o tom ředitel nemocnice Václav Šimánek.

„Nové odběrové stanoviště se nachází hned za bránou, aby bylo možné tam vjíždět i automobily. Náběrová místa fungují v pracovní době. První odběrové místo v naší nemocnici je na infekční klinice v areálu fakultní nemocnice na Borech,“ uvedl ředitel největšího zdravotnického zařízení na jihozápadě Čech Václav Šimánek.

„Nemocnice testuje od pondělka v laboratoři mikrobiologie vzorky na COVID-19. Náběrových testovacích sad máme zatím dostatek. Jsme ve spojení s Národní referenční laboratoří. Vedle ambulantní péče jsme připravili ve fakultní nemocnici i lůžkovou kapacitu. Abychom tak reagovali na případný nárůst pozitivně testovaných pacientů. Máme připravena jak standardní lůžka, tak i intenzivní lůžka včetně ventilační techniky a zdravotních týmů,“ řekl ředitel nemocnice.    

V Plzeňském kraji provádí odběry tři sanitky a v provozu jsou ještě dvě další stacionární odběrová místa v Rokycanské a Domažlické nemocnici. Ta ovšem vyšetřují pacienty pouze s doporučením od hygienické stanice.    

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky fakultní nemocnice, koronavirus, omezení, Plzeň, náběrová místa, testování, nemocnice, pacient, COVID-19, Václav Šimánek, Fakultní nemocnice Plzeň, Domažlická nemocnice, a.s., Krajská hygienická stanice, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice otevřela další místo pro odběry vzorků pacientů s koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.